На 26 юли делегация от Община Силистра, водена от кмета

...
На 26 юли делегация от Община Силистра, водена от кмета
Коментари Харесай

Силистра и Кълъраш поемат инициативата за „Дунав мост 3

На 26 юли делегация от Община Силистра, водена от кмета доктор Юлиян Найденов, дружно с почетния консул на България в Букурещ Росен Русев, се срещна с кмета на град Кълъраш Даниел Драгулин. Предмет на диалога бе разбор на работните срещи, инициирани по тематиката от кметовете на общините от двете страни на река Дунав. Стана ясно, че Найденов е получил поддръжка за създаване на " Дунав мост " 3 от кметовете на обитаеми места по транспортния кулоар от Силистра до Лесово през Шумен. Становището им е завършено в подписка, която ще бъде изпратена до Министерски съвет. Подобна имаше и преди десетина години и сред тогавашните регионални шефове на Силистра, Шумен, Ямбол и други по същото направление.

Кметът Драгулин също търси съдействието на разнообразни административни равнища през последните години по реализирането на плана. Своето позитивно мнение изрази по време на срещата Норберт Тешнер - общоприет шеф на международно известната компания " Сен Гобен ", която има собствен цех в Кълъраш и употребява първични материали от България. Фирмата е измежду международните водачи в производството на стъкло и е един от иноваторите в основаването на стъкла със специфични покрития.

На 19 ноември 2013 година в наличието на президента (2011-2016 г.) Росен Плевнелиев, еврокомисаря Карла Пейс и други виновни лица доктор Найденов и сътрудника му Драгулин подписаха в Силистра Споразумение за съдействие по създаване на " Дунав мост " 3 при Силистра-Кълъраш.

На срещата в румънския град двамата кметове се договориха да се изготви нов общ документ, в който да се показват обстоятелства за покачвания трафик сред двата града, упованията на общностите и на бизнеса за създаване на новото мостово оборудване. Документът ще бъде изпратен по формален ред до българското и румънското държавни управления, както и до отрасловите европейски органи. Ще се търси мнение и на интернационалните организации, на корпорации, както и на държавните управления на двете страни съседки България и Румъния.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР