На 26 октомври 2021 г. журито на конкурса Автомобил на годината

...
На 26 октомври 2021 г. журито на конкурса
Автомобил на годината
Коментари Харесай

Новият PEUGEOT 308 печели отличие в Автомобил на годината в Германия 2022

На 26 октомври 2021 година журито на конкурса „ Автомобил на годината в Германия “ (GCOTY) избра новия PEUGEOT 308 за победител в категория Компактни автомобили (стартова цена до 25 000 евро с ДДС). Стратегията Силата на избора на PEUGEOT впечатли журито: клиентите могат да избират сред бензинов, дизелов и два plug-in хибридни мотора. Допълнителни аргументи за оценката на компактния хечбек, определен всред 11 кандидата от 9 автомобилни производителя, са модерните технологии, цифровия PEUGEOT i-Cockpit®, както и дизайнът с новото лого на PEUGEOT. В Германия новият PEUGEOT 308 се продава на цена от 23 200 евро с Данък добавена стойност за равнище на оборудване Active Pack с мотор PureTech 110. Компактният хечбек на лъвската марка върви по стъпките на своя предходник, който беше отличен с доста награди, включително „ Автомобил на годината 2014 “.

„ Автомобил на годината в Германия “ (GCOTY)
На 26 октомври новият PEUGEOT 308 спечели конкурса GCOTY 2022 в категория Компактни автомобили, която представя най-достъпните в ценово отношение автомобили. Отличия бяха връчени в пет категории: Компактни (< 25 хиляди евро), Премиум (> 25 хиляди евро), Луксозни (> 50 хил. евро), Нова сила и Производителност. Акцентът тук беше поставен върху адекваността на моделите на пазара и тяхната степен на иновация. Победителите в тези пет категории ще се състезават, с цел да излъчат големия победител в GCOTY 2022, който ще бъде обявен на 25 ноември. Това отличие е престижна награда в автомобилната промишленост. Конкурсът GCOTY е самостоятелен от издателство, производител на коли или автомобилно ревю и оценките се присъждат от жури от 20 международни автомобилни публицисти. Повечето от тях са основани в Германия или в немскоговорящи страни.

PEUGEOT 308, победител в GCOTY в категория Компактни коли

„ Това е първата премия за новото поколение PEUGEOT 308. Ние сме доста горди, че 308 съумя да се утвърди в компактния клас в Германия. Благодарим доста на журито на „ Автомобил на годината в Германия “ и на целия екип на PEUGEOT. Успехът ни също показва, че сме на прав път със стратегията Силата на избора и последователните си дейности в посока електромобилност. С новия PEUGEOT 308 към този момент сме електрифицирали 80% от нашата гама автомобили “, сподели Хайко ван дер Луйт, управляващ шеф на PEUGEOT Germany.

Новият PEUGEOT 308: новото лице на марката

Като първия сериен автомобил с новото лого, PEUGEOT 308 е в центъра на новата идентичност на марката на лъва. Предните full-LED фарове показват типичния за марката светлинен автограф (вертикална форма начело и трите следи от нокти отзад).
Най-съвременните системи в помощ на водача, като камерата за заден ход, системата за предизвестие за конфликт, следенето на мъртвата зона с обхват от 75 метра, автоматизираното спешно прекъсване и активното предизвестие при неволно пресичане на маркировката с промяна на траекторията обезпечават допълнителна безопасност при шофиране.

Новият PEUGEOT 308

PEUGEOT i-Cockpit® (компактен волан, екран на нивото на очите, централен сензорен екран) е в допълнение модернизиран и модернизиран в новия PEUGEOT 308. С i-Connect® Advanced и Digital i-Toggles® моделът разполага с интуитивна информационно-развлекателна система.
Верен на мотото Силата на избора, новият PEUGEOT 308 се предлага в две plug-in хибридни версии (електрически и бензинов двигател с мощ 180 к.с. и 225 к.с.) и като версия с двигател с вътрешно горене с различни бензинови или дизелови мотори. През 2023 година ще последва изцяло електрическа версия.

*Източник: www.peugeot.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР