На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще

...
На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще
Коментари Харесай

Едно от най-машабните събития за социални иновации ще се проведе в София през ноември

На 26 и 27 ноември в Гранд Хотел София ще се организира Международната конференция за обществени нововъведения „ Партньорство за смяна “. Тя ще предложи рядка опция за среща на представители на бизнеса, институциите и обществените нововъведения от България и Европа. В общ разговор те ще обсъдят по какъв начин може да се употребява силата на общественото предприемачество и нововъведенията за основаването на по-добър свят за децата и младежите. Мащабното събитие е с вход свободен, само че предварителната регистрация онлайн е наложителна. Тя към този момент е отворена и може да бъде направена до 23:59 часа на 21 ноември или до привършване на местата.

В обособените дискусионни панели в програмата присъединяване ще вземат над 40 водещи имена в разнообразни сфери. Някои от лекторите, които ще се включат от българска страна, са: Деница Сачева – заместник-министър на образованието и науката, Н.П. Сьорен Якобсен, дипломат на Кралство Дания, Силва Зурлева - Член на борда на шефовете на Нова Броудкастинг Груп, Гжегож Кониечни – Изпълнителен шеф на ING Bank, клон България, както и шест обществени бизнесмени – финалисти в състезанието ПРОМЯНАТА като Емилиян Кадийски – съосновател на Враца програмен продукт общество, Елисавета Белобрадова – съосновател на Оле Мале, Николета Попкостадинова – създател на Loveguide.

Специално за конференцията в България идват и Мария Габриел, Еврокомисар за цифрова стопанска система и общество, София Брейтхолц – изпълнителен шеф на Reach for Change, както и обществени бизнесмени от пет европейски страни като Желко Кхермайер – създател на Feelif (Словения) и притежател на премията Еuropean Social Innovation Competition за 2017 година, Гунила Люндберг – създател на IT Guide (Швеция), Ирма Любартиене – създател на Dramblys (Литва), Марко Грегович, създател на Brodoto (Хърватия).

Международната конференция „ Партньорство за смяна “ се провежда от Reach for Change – междунардона фондация, имаща за цел посредством мултисекторни партньорства да открива, развива и разраства обществени нововъведения, които усъвършенстват живота на децата и младежите. В България тя е най-позната с петте издания на състезанието за обществени бизнесмени ПРОМЯНАТА, проведен взаимно с Нова Броудкастинг Груп. Към момента фондацията поддържа повече от 100 обществени бизнесмени в своите Инкубатори в 17 страни в Европа, Африка и Азия.

Конференцията се провежда по план №BG05M9OP001-4.001-0139 „ Трансфер на новаторски практики за повишение на общественото влияние от активността на обществените предприемачи”, финансиран от Оперативна програма „ Развитие на човешките запаси “ 2014-2020г, съфинансирана от Европейски Съюз посредством Европейски структурни фондове.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР