На 26 февруари в Стара Загора се проведе среща на

...
На 26 февруари в Стара Загора се проведе среща на
Коментари Харесай

Ще има ли протести и от автомобилния спорт ?

На 26 февруари в Стара Загора се организира среща на автомобилни състезатели и уредници от цялата страна. Срещата бе инициирана от локалния клуб АСК Стара Загора и Автомобилната Федерация на България.

Наболелия проблем преди старта на сезона е заповедта на служебния министър Кузманов за прекъсване на автомобилните надпревари, която макар порочността си(установено от инспектората на МС) министър Василев оказва да анулира.

Освен над 30 клуба от страната участваха и представители на БФАС (предишната федерация за авто спорт с лишен лиценз), които съгласно думите на ръководителя Румен Дунев също желаят пускане на сезона. Генералния секретар на АФБ Калоян Станчев срещна всички с предисторията на събитията подсилен с документи и правосъдни решения и проучва обстановката сега.

Според мнението на множеството присъстващи обаче, офанзивите към Автомобилната Федерация на България са на политическа основа и министъра на спорта извършва нареждания от съветници в кабинета на премиера Петков.

Притеснително за автомобилната общественост е и заявката на господин Румен Дунев, че са подадени документи и от тяхната федерация(БФАС) за права (лиценз) върху автомобилния спорт в България (без правно съображение, заложено в Закона за спорта условие за лиценз от интернационална организация). Това изясни репресиите на ММС до момента към Автомобилната федерация и безбройните инспекции, в които да се търси фиктивен мотив за лишаване на лиценза й. Явно господин Василев води диалози с нелицензирана федерация и прокарва ползи (политически или по-скоро личностни) с цел да извърши поръчката. Болшинството от участниците се сплотиха в концепцията да се направи конференция и да се огласят обстоятелствата за дейностите на министър Василев, както и да се алармира премиера Петков за дейностите на хора от обкръжението му. Датата за конференцията ще се посочи тези дни, а с текста на писмото до премиера ще Ви срещнем откакто бъде направено. Едновременно с това ще бъдат заложени и въпроси в намерено писмо до министър Василев, с цел да отговори на автомобилната общественост какви са желанията му, тъй като състезатели, уредници и общини са заложили доста средства за подготовка и участия.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР