На 25 юни се отбелязва Международният ден на моряка. Празникът е

...
На 25 юни се отбелязва Международният ден на моряка.
Празникът е
Коментари Харесай

Днес отбелязваме Международния ден на моряка

На 25 юни се отбелязва Международният ден на моряка.
Празникът е публично разгласен от Организацията на обединените народи (ООН) и има за цел да подчертае значимостта на моряшката специалност в международен мащаб и смисъла ѝ, с цел да просперира международната търговия.
В света работят над 1,5 млн. моряци, които обезпечават стоките за бита на човечеството. През август 2016 година в действие ще влезе Морската трудова спогодба (MLC 2006). Тя ще обезпечи права и отбрана на работните места на моряците по света.
“В Деня на моряците, приканвам всички да поздравим тези смели морски хора от всички краища на света, които са изправени пред рискове и тежки условия на труд, всеки час и всеки ден от годината – и от които всички ние зависим”, съобщи генералният секретар на Организацията на обединените народи Бан Ки-Мун.
Всяка година се вършат акции, чиято цел е да се даде на необятната общност визия за изключителната значимост на моряшка специалност. За да означи това, Международната морска организация прикани всички търговци в международен мащаб, даже отвън морския бранш, да покажат кои са продуктите, превозени по море, които използваме в всекидневието си.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР