На 25 януари, вторник, от 15.15 часа, на Дондуков“ 2,

...
На 25 януари, вторник, от 15.15 часа, на Дондуков“ 2,
Коментари Харесай

Президентът се среща утре с премиера на РСМ Димитър Ковачевски

На 25 януари, вторник, от 15.15 часа, на „ Дондуков “ 2, президентът Румен Радев ще организира среща с министър-председателя на Република Северна Македония Димитър Ковачевски, който е на публично посещаване у нас. Това оповестиха от прессекретариата на президента.

Премиерът на Северна Македония идва днес  на публично посещаване у нас. Премиерът Кирил Петков ще посрещне Ковачевски с публична гала на площад „ Свети Александър Невски “ и двамата ще положат венци пред Паметника на Незнайния боец.

Утре държавните управления на България и РСМ ще проведат взаимно съвещание. Такива съвещания се организираха постоянно в първите две години след подписването на Договора за добросъседство през 2017-та година.

Двете държавни управления към този момент образуваха работни групи. Съпредседатели на първата група по стопанска система са вицепремиерът по стопанска система и промишленост Корнелия Нинова, министърът на финансите Асен Василев и министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер.

Втората група за инфраструктура от българска страна е министърът на районното развиване Гроздан Караджов, транспортният министър Николай Събев и министърът на енергетиката Александър Николов.

Съпредседатели на третата работна за евроинтеграция и зелени политики са министърът на околната среда Борислав Сандов, вицепремиерът по дейно ръководство Калина Константинова и правосъдният министър Надежда Йорданова.

В групата за просвета са включени министърът на образованието Николай Денков, на културата Атанас Атанасов, на туризма Христо Проданов и на спорта Радостин Василев.

Петата е историческата, само че тази област ще се покрива от Смесената мултидисциплинарна комисия, която към този момент има собствен проект за работа, а членовете ѝ ще би трябвало да осведомят двамата министър председатели какъв напредък е реализиран досега и по какво ще се работи отсега нататък.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР