На 25 януари Столичният общински съвет/СОС/ ще направи седми опит

...
На 25 януари Столичният общински съвет/СОС/ ще направи седми опит
Коментари Харесай

Проф. Вили Лилков: Предполагам, че утре ще има бял дим от „Московска“ 33

На 25 януари Столичният общински съвет/СОС/ ще направи седми опит да избере собствен ръководител и общинският консултант от „ Синя София “ проф. Вили Лилков предвижда, че ще се реши въпросът с избор на ръководител на локалния парламент. „ Предполагам, че на следващия ден ще има бял пушек от " Московска " 33 ", означи проф. Лилков пред БНР. Според него причина за досегашните несполучливи опити е разпределението на политическите сили в СОС.

„ На второ място е огромното напрежение, което се сътвори сред първите две политически обединения – ПП-ДБ-„ Спаси София “ и ГЕРБ-СДС. Независимо, че провеждахме много диалози и публични, и неофициални, ГЕРБ-СДС не участваха в тези договаряния досега, а „ Възраждане “ обявиха, че те не би трябвало да бъдат търсени даже за диалози “, посочи общинският консултант.

По думите му, през последните дни има прогрес по договарянията за избор на ръководител на СОС.

„ Аз непрестанно дублирам – нямаме време. Ние прахосахме, може би, 6-7% от времето на мандата “, счита проф. Вили Лилков.

От „ Синя София “ предложиха излаз от политическата рецесия с избор на краткотраен ръководител на Столичния общински съвет, което не се одобри. Проф. Лилков, обаче е оптимист, че на утрешното съвещание ще бъде определен непрекъснат ръководител. Според него няма да се подписа съдружно съглашение сред първите две политически сили, само че съществува подготвеност да се излезе от обстановката.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР