На 25 януари Столичният общински съвет ще направи седми опит

...
На 25 януари Столичният общински съвет ще направи седми опит
Коментари Харесай

Проф. Вили Лилков: Предполагам, че утре ще има бял дим от Московска 33

На 25 януари Столичният общински съвет ще направи седми опит да избере собствен ръководител. Основната причина за досегашните несполучливи опити е разпределението на политическите сили в СОС. Темата разяснява предобщинският консултант от „ Синя София “ проф. Вили Лилков.

„ На второ място е огромното напрежение, което се сътвори сред първите две политически обединения – ПП-ДБ-„ Спаси София “ и ГЕРБ-СДС. Независимо, че провеждахме много диалози и публични, и неофициални, ГЕРБ-СДС не участваха в тези договаряния досега, а „ Възраждане “ обявиха, че те не би трябвало да бъдат търсени даже за диалози “, добави Лилков.

По думите му, през последните дни има прогрес по договарянията за избор на ръководител на СОС.

„ По всяка възможност на следващия ден ще намерим решение. То е обвързвано с компромиси от страна на по-големите политически сили. Има едно предписание в българската политика – когато една политическа мощ получи 50% +1 от гласовете на гласоподавателите, нормално взима всичко. Когато си спечелил изборите с по-малко от 50%, тогава би трябвало да търсиш формула да привлечеш към себе си сътрудници. Колкото е по-трудно да намериш сътрудници, толкоз повече би трябвало да дадеш като отстъпки от своя страна “, изясни общинският консултант от „ Синя София “ каква е логиката, в случай че би трябвало да се излезе от рецесията, в която изпадна СОС.

Според него няма да се подписа съдружно съглашение сред първите две политически сили, само че съществува подготвеност да се излезе от обстановка ", посочи Вили Лилков, като напомни, че от „ Синя София “ са предложили излаз от политическата рецесия с избор на краткотраен ръководител на Столичния общински съвет.

Проф. Лилков е оптимист, че на утрешното съвещание ще бъде определен непрекъснат ръководител.

„ Предполагам, че на следващия ден ще има бял пушек от „ Московска “ 33 “, изрази вяра общинският консултант от " Синя София ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР