На 25 училища съм разрешил обучение в електронна среда. Продължават

...
На 25 училища съм разрешил обучение в електронна среда. Продължават
Коментари Харесай

Обсъждат вариант за разредено присъствие в клас за гимназистите

 На 25 учебни заведения съм разрешил образование в електронна среда. Продължават дейностите да се взимат локално, в идващите дни с министъра на опазването на здравето ще дадем инструкции към учебните заведения. И сега получавам оферти за прекосяване към онлайн образование на прогимназиален стадий. Това съобщи пред Българска национална телевизия министърът на образованието. От през вчерашния ден той се е самоизолирал след контакт с Коронавирус позитивен.

Като авариен вид се разисква разредено наличие в учебните заведения на учениците от 8 до 12 клас. Не е желателно мярката да се употребява в прогимназиален стадий, а в началния стадий мярката ще се ползва в краен случай, разяснява Вълчев. По думите му мярката би работила локално, съгласно изискванията в другите учебни заведения.

" Най-късно при започване на идната седмица ще вземем решение за след 11 ноември. Няма да има централизирано решение, ще се съобразим със стойностите по места, всяко учебно заведение има прагови стойности за прекосяване онлайн - 20% от учениците с грипоподобни признаци. Целта ни е оптимално наличие ", заяви Вълчев.

Министър Вълчев разяснява, че не е вероятен ефикасен учебен развой с непрекъснато носене на маска в час. Детските градини ще продължат да работят, те са последни в логаритъма на затваряне на просветителните институции.

Близо 650 са инфектираните преподаватели в учебните заведения и детските градини. Има нараснал дял на учителите, които са подали молба за отпуск. Има проблем със заместването на учителите, добави още министърът на образованието.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР