На 25 май 2005 г. Ливърпул пише една от най-вдъхновяващите

...
На 25 май 2005 г. Ливърпул пише една от най-вдъхновяващите
Коментари Харесай

На този ден: Незабравимото "Чудо от Истанбул"

На 25 май 2005 година " Ливърпул " написа една от най-вдъхновяващите глави в своята история. Глава, която вечно ще топли сърцата на почитателите като " Чудото от Истанбул ".

На стадион " Кемал Ататюрк " в турския мегаполис среща си дават " Милан " и " Ливърпул " в мач за трофея в Шампионскаталига. Мърсисайдци се завръщат на огромната сцена след 20-годишно неявяване и са устремени към пета купа от конкуренцията... само че вечерта не стартира по никакъв начин добре за тях.

Не е минала и минута от началото на мача и Паоло Малдини открива резултата в интерес на " росонерите ", отбелязвайки най-бързия гол в историята на финалите на Шампионска лига.

В 39-ата минута " Милан " към този момент води с 2:0, а този път прецизен е Ернан Креспо. В края на първото полувреме Кака матира отбраната на " Ливърпул " и пронизва Йежи Дудек за 3:0.

Феновете на англичаните към този момент предусещат разгрома, само че все пак не стопират да пеят " You'll never walk alone " и да поддържат от все сърце футболистите на Рафа Бенитес, които се оказва, че към момента не са споделили последната си дума.

" Росонерите " стартират стремително и втората част, като Андрий Шевченко се пробва да постави точка на разногласието в мача, само че Дудек избива със сетни старания.

Три минути по-късно Рийзе центрира, Яп Стам не се намесва добре и капитанът Стивън Джерард с глава връща едно попадение за 1:3. Две минути по-късно Владимир Шмицер стреля рисково по земя и след неособено добра интервенция на Дида топката влиза във вратата за 2:3.

Устремени към обрата, " алените " от Англия получават право да изпълнят дузпа. Зад топката застава Шаби Алонсо. Той стреля в долния десен ъгъл, само че Дида избива. При добавката обаче испанецът намира мрежата за 3:3! Секторът с почитателите на " Ливърпул " експлоадира, а тифозите на " Милан " са като попарени.

Преди дузпите Джейми Карагър отива при Йежи Дудек и му споделя да танцува по голлинията, по този начин както го прави Гробелаар през 1984 година в Рим. Първите двама реализатори за " Милан " - Сержиньо и Пирло, са разколебани и пропущат. Мърсисайдци отвръщат с точни удари на Хаман и Сисе. Томасон и Кака също бележат, а Рийзе бърка преди Шмицер да направи 3:2 за " Ливърпул " при наказателните удари.

Последен за " росонерите " остава Шевченко, който би трябвало наложително да осъществя. Украинецът стреля едва и Дудек избива.

" Ливърпул " още веднъж се качва на трона и то по най-неповторимия и необикновен метод - сътворявайки незабравимото " Чудо от Истанбул ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР