На 25 години Живко Петков е един от най-опитните футболисти

...
На 25 години Живко Петков е един от най-опитните футболисти
Коментари Харесай

Живко Петков: Ако играем в Поморие, щяхме да се развиваме и да играем по друг начин

На 25 години Живко Петков е един от най-опитните футболисти в Поморие. Успехът на неговия отбор против Оборище донесе едвам втората домакинска победа за поморийци през сегашния сезон.

А неналичието на положителни резултати вкъщи може елементарно да бъде обяснена с обстоятелството, че през есенния полусезон тима домакинстваше на стадион „ Лазур” в Бургас, а в този момент приема съперниците си в Несебър.

"Тази победа ни беше доста значима. Много искахме и желаехме тази победа. Лошото е, че не играем на нашия стадион. Ако играем в Поморие по напълно различен метод щяхме да се развиваме и да играем. Тази победа ни дава нужното успокоение и сме с малко повече точки ", разяснява Живко Петков.

Смяната на Малин Орачев с Веселин Бранимиров донесе нужната смяна за Поморие и тима записа 6 победи в досегашните си 13 мача. Според Петков вицешампионът с Нефтохимик от 1997 година е донесъл нужния подтик, а смяната си проличава и в подготовката за всеки един дуел.

"Гледал съм го и като дребен. Той има стаж и в чужбина. Много си схваща от работата. Преди мач дискутираме, а след мач гледаме още веднъж видео, с цел да почистваме грешките ", сподели още Петков.

Част от професионалния футбол от 2010 година, Живко Петков разполага със стабилен опит както в първа професионална лига по този начин и във втора.

"Има разлика в мачовете от А и Б група. Промени ме с това, че ме учи на дисциплинираност от дребен. Хората, с които съм се срещнал са мощни характери. Разликата е осезаема. В А група се играе много по-трудно ", добави Живко Петков.

Кариерата на Живко Петков неизбежно е обвързвана с отборите от българското черноморие. С родния град на футболиста - Бургас е обвързван и един от най-тежките моменти в неговата кариера – отпадането на Нефтохимик от Първа професионална лига през предишния сезон.

"Много тежко ми беше изпадането с Нефтохимик. Милеех за този клуб. Мъчно ми е за Бургас и за целия окръг, тъй като няма нито един тим в А група. Футболът не върви добре в Бургас. Искам и аз да се развъртвам като футболист. Искам да отида в А група още веднъж. И различен път съм влизал с Нефтохимик от Б в А група, само че по-късно имаше дежа вю и изпаднах. Получих оферта от Черно море и си потърсих мястото под слънцето. Имал съм хубави моменти в Черно море. Спечелих двете купи с Никола Спасов. Там единствено хубави моменти съм имал ", продължи Петков.

Мечтите и очакванията на Живко Петков са свързани с двата клуба, които дават старт на футболната му кариера – Черноморец и Нефтохимик.

"Силно се надявам Бургас да има мощен тим, тъй като има прекрасен стадион. Надявам се да го има до момента в който Бургас още веднъж има своя мощен тим. Несебър, Поморие и Созопол имат хубави бази, само че те би трябвало да зареждат с футболисти един мощен бургаски отбор – Нефтохимик или Черноморец ", съобщи Живко Петков.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР