На 25.08.2020 г. съдът одобри споразумение между Софийска районна прокуратура

...
На 25.08.2020 г. съдът одобри споразумение между Софийска районна прокуратура
Коментари Харесай

Затвор за шофьор, качил се в колата си след употребата на три вида наркотици

На 25.08.2020 година съдът утвърди съглашение сред Софийска районна прокуратура и отбраната на подсъдимия Крум А. за закононарушение по 343б, алинея 3 от Наказателен кодекс.

Подсъдимият е признал виновността си за това, че на 21.07.2018 година, към 11:15 часа, в гр. София по бул. „ Цар Борис III”, управлявал моторно транспортно средство – лек автомобил, след приложимост на наркотични субстанции, а точно амфетамин, метамфетамин и метадон, включени в лист на наркотичните субстанции с висока степен на риск, според член 3, алинея 2 от Закона за надзор върху наркотичните субстанции и прекурсорите – амфетамин и метамфетамин включени в Приложение № 1, Списък I на Наредба за реда за систематизиране на растенията и веществата като наркотични, а метадон включен в Приложение № 2, Списък II на Наредба за реда за систематизиране на растенията и веществата като наркотични. Като съществуването на наркотичните субстанции е открито със правосъдно – химическа (токсикологична) експертиза.

С определение от 25.08.2020 година на Софийски областен съд на подсъдимия Крум А. е наложено наказване „ отнемане от независимост “ за период от четири месеца, при първичен „ общ “ режим, както и „ отнемане от право да ръководи моторно транспортно средство “ за период от една година и седем месеца.

Споразумението е дефинитивно и има последствията на влезнала в законна мощ неоправдателна присъда, оповестяват от пресцентъра на Софийска районна прокуратура.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР