На 24 юни, в сградата на Община Панагюрище, кметът -г-н

...
На 24 юни, в сградата на Община Панагюрище, кметът -г-н
Коментари Харесай

Младежи от 4 държави гостуваха в Панагюрище по международен ...

На 24 юни, в постройката на Община Панагюрище, кметът -г-н Никола Белишки и заместител - кметът „ Хуманитарни действия “ госпожа Галина Матанова посрещнаха с „ Добре пристигнали “ участниците в интернационалния юношески план „ Твоето бъдеще е в твоите ръце “ и господин Костадин Топалов – създател на Семеен кодекс „ Топалов “.
Млади хора от България, Румъния, Сърбия и Северна Македония организираха среща с кмета на Община Панагюрище господин Никола Белишки и заместител - кмета " Хуманитарни действия " госпожа Галина Матанова. Повод за креативната среща е работата по план " Твоето бъдеще е в твоите ръце”, по стратегия Еразъм+ на Европейски Съюз, изпълняван от Семеен кодекс “Топалов “ на територията на град Панагюрище.

Г-н Костадин Топалов изрази удовлетворение от опцията да бъде разисквана тематиката за младежката безработица в подтекста на европейския дневен ред. Според него младежката претовареност е измежду главните задължения и отговорности на политиците.
От изводите и анализите, които бяха направени, по време на извършената среща, стана ясна нуждата от адаптиране и използване на новаторски практики в региона на образованието и професионалното насочване, както и от дейности, които да адресират построяването и подобряването на уменията за претовареност в младежите.

Г-н Никола Белишки се съгласи с мнението на господин Топалов за остротата на казуса с младежката претовареност и дефинира като едно от най-важните решения в обществената област точно признатите от Община Панагюрище ограничения за превъзмогване на младежката безработица. Г-н Белишки акцентира, че са признати редица решения в региона на обществената политика, които да подобрят живота на жителите.Заместник-кметът госпожа Галина Матанова означи, че тематиката за младежката безработица е сензитивна освен за Европа, само че и за нашата страна. Тя акцентира, че през последните няколко години както на европейско равнище, по този начин и в България, са положени доста старания за справяне с последствията от икономическата рецесия и преодоляване на сложната обстановка в някои държави-членки, съпроводени с реализиране на консенсус към в действителност нелеки решения. Според нея намирането на устойчиви решения, които да предотвратят появяването на нови сходни опасности за Съюза в бъдеще, неизбежно изисква по-задълбочена интеграция сред държавите-членки.

С пожелания за пълноценни прекарвания, опознаване на забележителностите и духа на хората на Панагюрище, участниците в срещата си пожелаха „ До нови срещи “.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР