На 24 юни т.г. СДВР е изпратила разпореждане до заместник-кмета

...
На 24 юни т.г. СДВР е изпратила разпореждане до заместник-кмета
Коментари Харесай

СДВР е разпоредила на Столична община да върне старото движение в центъра на София

На 24 юни т.г. Столична дирекция на вътрешните работи е изпратила предписание до заместник-кмета на Столична община господин Илиян Павлов да извърши Определение на Върховния административен съд, като прекрати въвеждането на нова организация на придвижване по булевардите “Витоша “ и “Патриарх Евтимий “, и ул. “Проф. Фритьоф Нансен ". В разпореждането се показват наложителни за осъществяването дейности. Едно от тях – със период до 27 юни – касае обезопасяване на секторите по посоченото трасе. Това се написа в позиция на Столична дирекция на вътрешните работи към медиите.

В позицията се написа още, че на идващия ден от отдел „ Пътна полиция “- Столична дирекция на вътрешните работи е изпратено и сигнално писмо до кмета на Столична община - Васил Терзиев, с което го уведомява, че положените нова маркировка, пътни знаци и преградни уреди не са построени според настоящото законодателство в България и не дават отговор на реда и изискванията за организация на придвижването по пътищата, отворени за публично прилагане.

От Столична дирекция на вътрешните работи напомнят, че се изисква в къси периоди столичният отдел „ Пътна полиция “ да бъде известен за подхванатите дейности, произлизащи от член 3, алинея 1 от ЗДвП.

В умозаключение в сигналното писмо до столичния кмет се показва, че в случай че не се получи отговор за подхванати дейности, отдел „ Пътна полиция “ ще приложи пълномощията си според член 165, ал.1, т. 3 от ЗДвП.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР