На 24-ти ноември 2022 г. в препълнената зала Емил Димитров“

...
На 24-ти ноември 2022 г. в препълнената зала Емил Димитров“
Коментари Харесай

С блестящ концерт, Максим Горанов отбеляза 70-годишния си юбилей

На 24-ти ноември 2022 година в препълнената зала „ Емил Димитров “ в НЧ „ Съгласие-1869 в Плевен се състоя юбилеен концерт във връзка 70-годишнината на Максим Горанов - бележит български музикант, китарист и композитор, който в своето звукозаписно студио, известно в цяла България като „ Макс Саунд Студио “, е посрещал стотици музиканти от страната и чужбина, които са записвали при него необхватен брой свои песни и цели албуми.

 В концерта участваха другари и близки хора, с които Максим е работил през годините участваха Вокална група „ Арлекино “ с диригент Вили Боянова, както и ученици на " Студио за типичен танци " с началник Маня Николова при читалище „ Съгласие-1869 “.

Николай Райков, взел участие дружно с Максим Горанов в група “Dиана експрес “ изпя песента „ Синева “.

 Певецът Любомир Дюлгеров насочи привет към рок легендата-юбиляр с няколко песни.

 Чрез видео обръщения, Максим Горанов беше поздравен от свои сътрудници и другари като Силвия Кацарова и Милчо Кацаров от група „ LZ ”, Георги Милчев – Годжи, Глория.

„ Един е златният стандарт в свиренето на китара и Златната китара на България се назовава „ Максим Горанов “. Това сподели кметът на Плевен Георг Спартански, който беше измежду формалните посетители на юбилейния концерт на една от емблемите на Плевен и обрисувал дълбока диря в региона на музиката в България - Максим Горанов.

Георг Спартански връчи на Максим Горанов „ Почетния знак на кмета на Плевен “, при което се обърна към Стефан Диомов, който беше специфичен посетител на събитиетос думите:

„ Маестро Диомов, Бургас има от всичко по доста, както и Плевен. Бургас има нещо, което ние нямаме – прелестното българско Черно море, само че пък ние имаме Максим Горанов! “.

В качеството си на продуцент „ Интелиджънт музик проджект “, доктор Милен Врабевски който почете персонално събитието сподели: „ Нашата група и въобще целият план стартира от Максим и в действителност равнището е толкоз високо, тъй като като база имахме школата на Максим Горанов “.

„ Годините, откогато познавам Максим Горанов не са доста – единствено шест, само че за тези шест години съм прекарал над 15 000 часа в „ Макс саунд Студио “/ MAX SOUND Studio/ “.

Това сподели Георги Милтиядов – пианист, диригент, аранжор

„ Много съм признателен, че те познавам, че мога да те нарека мой другар, тъй като моят първи авторски албум беше записан точно в твоето студио “, обърна се Георги Милтиядов към Максим Горанов.

Виновникът за събитието, Максим Горанов изясни:

„ Не бива да се приказва единствено за гения на звук инженера и опциите на самото студио. Разберете, че ние сме единствено имитатори. Важен е геният на тези, които пеят и свирят в студиото “.

Последва песента на Максим Горанов „ Остани “ в нов аранжимент на Георги Милтиядов и в осъществяване на Марияна Попова.

Една от изненадите в концерта в чест на 70-тия празник на Максим Горанов беше осъществяване на Пенко Генчев, зам.-кмет по културата в Община Велико Търново.

Като подарък за юбилея на Максим Горанов, той изпя ария, написана от него в жанр латино и със заглавие „ Команданте Максимо “.

„ За мен Максим е един от генералите на първа бойна линия във войната против простотията и посредствеността “, сподели Пенко Генчев. Той връчи от името на кмета на Велико Търново, който е ръководител на Асоциацията на общинитe в България, почетния знак на кмета на града, както и „ Старопрестолна грамота “ на Община Велико Търново, „ за изключителни заслуги към българската музикална просвета и за персонален принос за издигане престижа на историческата и духовна стойност на България “.

„ Единственият мъж с очила, в който съм била влюбена е Максим Горанов “, сподели Тони Димитрова, която дойде от Бургас, с цел да сервира финалното шоу на концерта в чест на 70-годишнината на рок легендата на България Максим Горанов.

„ Шампанското си е шампанско, само че аз ти правя подарък нещо по-възрастно, съвсем колкото мен “, сподели Тони Димитрова, връчвайки на Максим бутилка добре отлежало уиски, след което изпя песента си „ Нито ден е, нито вечер “.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР