На 24 май се прекланяме пред делото на Светите братя

...
На 24 май се прекланяме пред делото на Светите братя
Коментари Харесай

С шествия в цялата страна отбелязваме Денят на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност

На 24 май се прекланяме пред делото на Светите братя Кирил и Методий и означаваме Деня на българската писменост, култура и просвета, и на славянската словесност. По мотив празника в цялата страна ще се проведат тържествени шествия, концерти и иницативи.

Шествието в столицата ще тръгне в 10:30 часа от Министерството на образованието. В него ще вземат участие възпитаници от столични учебни заведения. В шествието ще се включат и президентът Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова, министър председателят Гълъб Донев и министри от кабинета. То ще продължи към Националната библиотека, където ще се организира формалната гала по отбелязване на празника. Държавният глава ще насочи одобрение.

Слово ще произнесе и писателят Георги Бърдаров, който е притежател на европейската премия за литература за 2021 година.

Как минават тържествата в София и в другите елементи на страната може да наблюдавате онлайн в празничното студио на Българска национална телевизия " На 24 май с Българска национална телевизия: В началото бе словото ", което стартира в 9.20 часа с водещи Добрина Чешмеджиева и Димитър Стоянович.

Заради тържествата центърът на София ще бъде затворен. Гражданите ще минават през два пункта - на ул. Шипка и бул. Васил Левски, като чиновниците на НСО ще правят инспекции за евентуално рискови предмети и субстанции. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР