На 24 март Велико Търново ще е домакин на първата

...
На 24 март Велико Търново ще е домакин на първата
Коментари Харесай

Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии стартира националното си роудшоу от Велико Търново

На 24 март Велико Търново ще е хазаин на първата спирка от националното роудшоу на Асоциацията за нововъведения, бизнес услуги и технологии (AIBEST).

Асоциацията е самостоятелна организация, която сплотява едни от най-големите български и интернационалните компании в областта на изнесените бизнес услуги и технологии. Размерът на тази промишлеността в България възлиза на 3.3 милиарда евро за 2020 година и тя образува 6.6% от годишния БВП (БВП) на страната. Прогнозата към 2024 година сочи, че промишлеността ще продължи да се развива и да бъде главен дирек в българската стопанска система, като относителния й дял в Брутният вътрешен продукт на страната ще доближи 11.2%.

Целта на асоциацията е позиционирането на България в хъб за услуги с висока добавена стойност посредством нововъведения, създаване на софтуерни артикули, съвременни бизнес услуги и решения. Създаването на подобаващи бизнес условия за развиването на бранша, районната агресия и привличането на нови вложения в „ промишлеността на знанието “, са измежду главните цели на AIBEST.

Най-големите хъбове за изнесени услуги остават огромните градове с университети – София, Пловдив и Варна, като Бургас, Русе и Велико Търново също притеглят от ден на ден нови компании.

„ Велико Търново е измежду градовете, в които виждаме огромен капацитет за развиване, по тази причина и националното ни роудшоу стартира точно от тук. Нашият бранш е притегателна мощ за гении и желан шеф, поради опциите за развиване, които осигуряваме на младежите. Така ние изпълняваме един от най-важните ни цели – задържането и връщането у нас на българските гении. Продължаваме да развиваме партньорствата ни с университетите, локалните и държавни управляващи, тъй като това е метода да запазим устойчивия ни растеж и да развиваме стопанската система на знанието в България. “, разяснява Илия Кръстев, ръководител на Управителния съвет на Асоциацията и изпълнителен шеф на A Data Pro.

Посещението на Асоциацията във Велико Търново ще стартира със среща на представителите на Асоциацията с кмета на община Велико Търново Даниел Панов. Те ще дискутират факторите и механизмите на локално за привличането на нови вложения и за основаването на удобна бизнес среда за развиване на бранша.

След срещата е очакван брифинг за медиите в 12:30 часа в Пресклуба на Българска телеграфна агенция във Велико Търново, на който присъединяване ще вземат кметът на Велико Търново Даниел Панов и Илия Кръстев, ръководител на AIBEST.

Следобед от 13.30 часа в 321 публика на Великотърновския университет представители на 11 компании от бранша – Telus, Sutherland, Pontica Solutions, HP, Experian, ScaleFocus, Proxiad, KBC, Ingram Micro, Alorica и A Data Pro, ще показват пред студентите опциите им за развиване в бранша.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР