На 24 март, събота, от 11:00 часа във Варна и

...
На 24 март, събота, от 11:00 часа във Варна и
Коментари Харесай

Осмо национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee във Варна днес

На 24 март, събота, от 11:00 часа във Варна и други градове ще се проведат районните кръгове от Осмото национално съревнование по правопис на британски език Spelling Bee, научи Moreto.net.

Във Варна ще премерят сили в спелуването възпитаници от Обзор, Генерал Тошево, Върбица, Варна, Провадия, Добрич и Шумен.

Състезанието във Варна ще се организира в актовата зала на СУ за ХНИ " Константин Преславски ".

Над 6600 възпитаници от 311 учебни заведения в цялата страна се включиха в учебните кръгове на надпреварата. Класиралите се на първо и второ място ще показват учебните заведения си на районните надпревари и ще се борят за правото да бъдат измежду най-хубавите 33 възпитаници, които ще излъчат националния Spelling Bee първенец на 28 април в София.

Spelling Bee е обичайно американско съревнование, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят писмен знак по писмен знак разнообразни думи на британски език. Целта на надпреварата е да увеличи интереса на учениците към проучването на британски език и да усъвършенства знанията им посредством занимателни и интерактивни действия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР