На 24 март от 19:00 ч. на сцената на Софийската

...
На 24 март от 19:00 ч. на сцената на Софийската
Коментари Харесай

Украинска прима блести в Лебедово езеро в Софийска опера

На 24 март от 19:00 ч. на сцената на Софийската опера и балет феновете ще могат да видят в ролята на Одета – Одилия от „ Лебедово езеро “ украинската примабалерина Илона Кравченко. В подтекста на актуалната политическа обстановка, когато е повече от ясно, че изкуството не би трябвало да познава политически ползи и спорове, балетната звезда ще гостува на българска сцена.

Това се случва в миг, в който оперният и балетен спектакъл в Лвов, където Кравченко е примабалерина, е затворен за неустановен интервал от време, заради тежката обстановка в страната.

„ Лебедово езеро “ е първият балет, написан от Пьотър Чайковски и може би най-разпознаваемата балетна творба за всички времена. Красивата музика на Чайковски, вълшебно-приказната история за омагьосаната принцеса Одета и принц Зигфрид, съвършената хореография на огромните балетмайстори Лев Иванов и Мариус Петипа трансформират балета в скъпо произведение на изкуството.

На 24 март от 19:00 ч. в основните функции феновете на Софийската опера и балет ще видят Илона Кравченко като Одета – Одилия и Цецо Иванов като принц Зигфрид. Диригент е Борис Спасов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР