На 24 февруари 2022 г. в София Ивент Център ще

...
На 24 февруари 2022 г. в София Ивент Център ще
Коментари Харесай

Innovation Explorer 2022: Икономически възможности през поколение

На 24 февруари 2022 година в София Ивент Център ще се организира интернационалният конгрес за нововъведения в Югоизточна Европа Innovation Explorer, заяви Дарик Нюз. 8-мото подред издание се провежда от организацията за нововъведения Innovation Starter и събира в България лектори и посетители от 12 страни.

Форумът тази година е разграничен на три панела: “Икономически възможности”, “Държавно управление” и “Климатични действия”. В тях ще вземат участие както интернационалните, по този начин и посетители от България, като математичката Хана Фрай (Англия), футуристът Давид Пасиг (САЩ,) вложителят Бертолд Карлик (Австрия), инженерът Томас Мец (Германия), преподавателката по нововъведения Сандра Роменска (Ирландия), Кънтри мениджъра на Веолия Франсоа Деберг (Франция), представители от обществен и частен бранш у нас и други

За пръв път уредниците ще връчат и награди за нововъведения, като измежду отличените са трима кметове на дребни общини в България, които са показали положително развиване и инвестиция в поддръжка на обществото, като някогашният кмет на община Чавдар Пенчо Геров и актуалните кметове на общините Смядово, Иванка Петрова и Дългопол, Георги Георгиев.

Основният въпрос, по който ще разсъждават всички посетители тази година е какъв брой дълготрайно можем да си позволим да мислим и планираме и дали, в случай че сме тръгнали по неверен път ще стигнем до вярното място? Коя е общата огромна цел за идващите 10 години пред българското общество и по какъв начин знанието за нововъведения, инвестицията в районите, положителната работа на институциите и стопанската система на знанието ще ни разрешат да я осъществяваме.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР