На 24 август ще се проведат честванията на 147-та годишнина

...
На 24 август ще се проведат честванията на 147-та годишнина
Коментари Харесай

Заради за 147-та годишнина от Шипченската епопея: Обходни маршрути и ограничения в движението през прохода „Шипка“

На 24 август ще се проведат честванията на 147-та годишнина от, което ще докара до краткотрайна организация на придвижването на територията на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи – Стара Загора. В този ден от 09:00 до 15:00 часа се чакат обилни промени в трафика, които ще обиден пътуващите по път I-5 /E-85/ през прохода „ Шипка “.

Ограничения в придвижването през прохода „ Шипка “

За директно преминаващите моторни транспортни средства /МПС/ придвижването по път I-5 сред Габрово, Шипка и Казанлък ще бъде лимитирано. Шофьорите ще би трябвало да употребяват обходни направления, с цел да избегнат усложнения. Алтернативният маршрут, който се предлага, е път II-55 /Проход на Републиката/.

Обходни направления за директен трафик

Ако пътувате от Южна към Северна България, с цел да стигнете до Велико Търново или Русе, би трябвало да планирате маршрута си през Гурково, Прохода на Републиката и Дебелец. Това ще ви разреши да избегнете рестриктивните мерки по път I-5.

Организация на придвижването в Област Стара Загора

За водачите, които пътуват към гр. Шипка, придвижването ще бъде спряно в сектора от км 183+090 до км 170+000 на път I-5. Автомобилите ще бъдат отклонявани по обходен маршрут през път I-6 и път III-5601.

В случай че планирате да посетите връх Шипка, би трябвало да знаете, че придвижването също ще бъде лимитирано в същия сектор на път I-5. В този случай, обходният маршрут ще минава по трасето на път II-55.

Пропускателен режим през прохода „ Шипка “

На 24 август през прохода „ Шипка “ ще бъдат пропускани единствено рейсове и леки коли, които транспортират посетители и гости на честванията, както и проведения междуградски автобусен превоз. Този пропускателен режим е основан, с цел да обезпечи гладкото протичане на мероприятието и сигурността на всички участници.

Препоръки към участниците в придвижването

Всички участници в придвижването би трябвало прецизно да съблюдават разпорежданията на органите на реда. Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи – Стара Загора е подхванала всички нужни ограничения за обезпечаване на публичния ред и сигурността на пътуващите и посетителите по време на 147-та годишнина от Шипченската епопея.

Планирайте своето пътешестване авансово и използвайте препоръчаните обходни направления, с цел да избегнете неудобства и закъснения.

„ Единение “-Бургас провежда конкурс за млади художници на тематика „ Битката при Ахелой “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР