На 24 април, когато православният свят отбелязва Възкресение Христово, Пети

...
На 24 април, когато православният свят отбелязва Възкресение Христово, Пети
Коментари Харесай

На Великден спират 5-и блок на АЕЦ „Козлодуй“ за годишен ремонт

На 24 април, когато православният свят отбелязва Възкресение Христово, Пети енергоблок на АЕЦ „ Козлодуй “ ще бъде спрян за планов годишен ремонт, оповестиха от осведомителния център на атомната централа.

Изключването на турбогенератора на блока от електроенергийната система на страната е координирано с „ Електроенергиен систематичен оператор “ ЕАД, се прецизира в известието. В атомната централа е основана нужната организация на работа, като навреме са обезпечени готови екипи, задоволително количество аварийни елементи и всички други запаси, които да обезпечат сполучливото осъществяване на дейностите.

Ремонтната стратегия, която следва да бъде изпълнена, включва профилактика, превантивно техническо обслужване и ремонт на оборудването и системите на пети блок, както и тествания, профилирани инспекции и инспекции. По време на престоя ще продължи осъществяването на ограничения, ориентирани към обезпечаване на надеждната и безвредна работа на оборудванията в интервала на дълготрайната употреба.

Реакторът на блока ще бъде презареден със свежо нуклеарно гориво за идната 29-а горивна акция. Предвижда се плановият годишен ремонт на пети блок да продължи до края на месец май.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР