На 23-ти октомври 2024 г. коментира ситуацията с изключването на

...
На 23-ти октомври 2024 г. коментира ситуацията с изключването на
Коментари Харесай

Коментарът на Линус Торвалдс относно изключването на руските разработчици от списъка за поддръжка на Linux ядрото

На 23-ти октомври 2024 година разяснява обстановката с изключването на съветските разработчици от листата за поддръжка на Linux ядрото и изобщо на Linux платформата.

Пълното обяснение на Торвалдс в оригинал:

„ ОК, прекалено много съветски тролове излязоха на открито и се въртят в близост.

Напълно ясно е за какво е направена смяната, тя не се анулира и потреблението на голям брой инцидентни анонимни сметки, с които се пробват да я „ изкоренят “ съветските заводи за тролове, нищо няма да промени.

И за сведение на действителните почтени участници, които нямат сметки във фермите за тролове – „ другите условия за сходство “ не са единствено за Съединени американски щати.

Ако към момента не сте чували за съветските наказания, би трябвало да се опитате да прочетете техните вести някой ден. И под „ вести “ нямам поради спонсориран от съветската страна спам.

Що се отнася до това, че ми изпращате кръпка за връщане на руснаците – апелирам, все използвайте онази каша, която наричате мозък. Аз съм финландец. Нима си мислите, че ще поддържам съветската експанзия? Явно не става дума единствено за липса на същински вести, а и за липса на знания по история “.

И по този начин, това решение остава в действие и е утвърдено от Линус Торвалдс.

По-рано Грег Кроа-Хартман, който дава отговор за поддръжката на постоянния клон на ядрото Linux, направи смяна в листата на поддръжниците на подсистемите на Linux Kernel. От листата с поддържащите плана за Linux ядрото бяха отстранени 11 разработчици, работещи в съветски компании.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР