На 23-ти декември 2022 година, състав на Плевенски окръжен съд

...
На 23-ти декември 2022 година, състав на Плевенски окръжен съд
Коментари Харесай

Една година затвор получи пияната жена, вилняла с лек автомобил в кв. Сторгозия

На 23-ти декември 2022 година, състав на Плевенски областен съд прегледа наказателно, което е формирано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура Плевен, срещу Г.Е.Н., от гр.Плевен упрекната в това, че на 11-ти юли 2022 година в гр. Плевен, ж.к. „ Сторгозия “, е управлявала моторно транспортно средство - лек автомобил, с централизация на алкохол в кръвта си 3,77 промила, което е закононарушение по член 343б, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Обвиняемата била на посетители, където консумирала алкохол и към среднощ решила да отиде до магазина. Взела ключовете за жилището на лицето, на което гостувала, а на същата връзка бил и ключът за автомобила употребен от същия.

Обвиняемата решила да употребява лекия автомобил, без да е поискала позволение за това, т.е. незаконно да го отнеме, което епрестъпление по член 346, алинея 2, т. 1, т. 2 и т. 3, вр. алинея 1, вр. с член 195, ал.1, т. 4, предл. 2 от Наказателен кодекс.

При ръководството на отнетия автомобил, навлизайки в бензиностанция, блъснала лека кола, която бил паркирана там, като ползвателят на колата стоял наоколо,заснел протичащото се и се обадил на телефон 112. След като обвинената влезнала в магазина на бензиностанцията и още веднъж се върнала в колата, при тръгване на заден ход блъснала различен автомобил паркиран там.

Въпреки, че очевидци я помолили да остане на място, тя потеглила и траяла да ръководи по улиците на квартал „ Сторгозия “.

Малко по-късно в региона пристигнали полицейски екипи с патрулни коли, които подхванали гонене на обвинената, която отказвала да се подчини на подадените сигнали и даже засичала пътя на преследващите я полицейски коли и се опитвала да ги избута от пътя.

Единият полицейски автомобил бил спрян на улицата, като служителят на реда от автопатрула се опитал да спре обвинената със „ стоп “ палка. Тя освен, че не спряла, само че даже не понижила скоростта и се блъснала в предната дясна част на полицейския автомобил. След това била арестувана. Причинените имуществени вреди са на обща стойност от над 15000 лв. - Престъпление по член 342, алинея 3, прочие 3, б. „ а “, вр. с алинея 1 от Наказателен кодекс.

В плануваното като разпоредително съвещание, подсъдимата е поискала делото да се гледа по реда на съкратеното правосъдно разследване, като е признала виновността си и не е желала да се събират доказателства.

Постановена е присъда, с която Г.Е.Н. е приета за отговорна в осъществяване на закононарушенията, за които е предадена на съд и й е несъмнено наказване отедна година отнемане от независимост и санкция в размер на 200 лв..

Присъдата не е дефинитивна. Същата може да се апелира и стачкува пред Апелативен съд-Велико Търново в петнадесетдневен период, считано от през днешния ден.

До влизане на присъдата в действие, подсъдимата остава с мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР