На 23 май сутринта премиерът Петков ще присъства на Божествена

...
На 23 май сутринта премиерът Петков ще присъства на Божествена
Коментари Харесай

Петков заминава за Ватикана за 24 май

На 23 май сутринта министър председателят Петков ще участва на Божествена света литургия в базиликата „ Сан Клементе “, където е заровен славянският първоучител Константин Философ. Литургията ще бъде отслужена от Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейски митрополит – Антоний. След това министър-председателят Кирил Петков ще се поклони пред мощите на Св. Кирил.

По-късно същия ден по традиция Негово Светейшество ще посрещне българската делегация в Апостолическия замък. След аудиенцията министър-председателят Кирил Петков ще организира среща с държавния секретар на Светия трон – кардинал Пиетро Паролин. В базиликата „ Свети Петър “ министър председателят Петков ще сервира венец на олтара на Св. папа Йоан Павел Втори.

В състава на българската са включени писателят Георги Господинов, ръководителят на Българска академия на науките акад. Юлиан Ревалски, а също и заместител министър-председателят по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев, заместител министър-председателят по дейно ръководство Калина Константинова, министърът на външните работи Теодора Генчовска, министърът на образованието и науката Николай Денков, представители на Светия синод и на католическата черква в България.

По време на визитата си в Италианската република министър-председателят Кирил Петков ще организира среща с италианския си сътрудник Марио Драги. Двамата държавни ръководители ще обсъдят двустранни въпроси и настоящи тематики от европейския дневен ред.

След обичайното посещаване в базиликата „ Санта Мария Маджоре “, където папа Адриан ІІ благославя славянската писменост и книги, министър председателят ще се
срещне с делегацията от Република Северна Македония, водена от министър-председателя Димитър Ковачевски.

В Рим министър-председателят Кирил Петков ще сервира венец на бюст-паметника на популярния български бунтовник и бунтовник Капитан Петко челник.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР