На 23 май получихме писмо с коментарите на Европейската комисия

...
На 23 май получихме писмо с коментарите на Европейската комисия
Коментари Харесай

Земеделският министър: ЕК дава положителна оценка на стратегическия ни план

На 23 май получихме писмо с мненията на Европейската комисия за общата селскостопанска политика в интервала 2023 - 2027 година Най-общо се вижда, че се дава позитивна оценка на Стратегическия проект на България. Това сподели министърът на земеделието Иван Иванов на конференция, съобщи кореспондент на Novini.bg.

На първо място се показват дейностите в региона на земеделието по отношение на войната в Украйна, като има рекомендации да се понижи зависимостта от синтетичните торове, добави той.

По мотив новата обстановка с енергийната рецесия се предлага увеличение на каузи на силата от възобновими енергийни източници в селските региони, както и да се насочат повече вложения в по-бедните региони, съобщи Иванов.

От Европейската комисия желаят да се усъвършенства връзката сред другите оперативни стратегии, с цел да няма повтаряемост на вложенията, означи той.

Акцентира се върху нуждата от формулиране на национални цели, свързани със Зеления пакт, разясни земеделският министър.

В идващите седмици предвиждаме интензивна връзка с Европейската комисия във всяка една от тематиките, защото това е най-важният документ, който ще дефинира общата селскостопанска политика в идващите 5 година Ще създадем корекции, където е належащо, както и нужните разбори. Работим с цялостна пара, сподели Иван Иванов.

Очаквайте детайлности!
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР