На 23 февруари тази година България е изразила готовност да

...
На 23 февруари тази година България е изразила готовност да
Коментари Харесай

Пентагонът: България готова да прати МиГ-29 на Киев

На 23 февруари тази година България е изразила подготвеност да подари всичките си изтребители МиГ-29 на Украйна. Това излиза наяве от един от изтеклите онлайн свръхсекретни документи на Пентагона, съобщи телевизия СNN. 
В документите това предложение се прави оценка като " предизвикателство ", тъй като ще остави България без изтребители за защита на въздушното й пространство. Доставката на предплатените напълно Ф-16 се чака най-малко след година, написа в документите.
През февруари Министерството на защитата заяви, че до края на годината МиГ-29 ще охранява въздушното ни пространство, само че е огромна вероятността България да спре да носи бойно дежурство. В края на март президентът Румен Радев разкри, че има единствено две предложения за заместване на МиГ-29, само че цената няма да се хареса на народните представители. 
Министерството на защитата отхвърли да е провеждало диалози за " безплатно даване на български изтребители МиГ-29 на Украйна ". Но оттова припомниха, че са провели диалози за опциите за осъществяване на така наречен " триъгълни покупко-продажби " за подмяна на част от наличното въоръжение със съвместимо такова от съюзни страни, без да се позволява загуба на качества.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР