На 23 декември е било постигнато политическо споразумение с министерствата

...
На 23 декември е било постигнато политическо споразумение с министерствата
Коментари Харесай

Румъния обяви: През март с България влизаме в Шенген по въздух и море

На 23 декември е било реализирано политическо съглашение с министерствата на вътрешните работи на Румъния, Австрия и България за разширение на Шенгенското пространство от месец март 2024 ч.

Двете страни – Румъния и България, стават нови външни въздушни и морски граници на Шенген. Това излиза наяве от известие на формалната интернет страница на румънското министерство на вътрешните работи, представено от Българска телеграфна агенция.

След това през годината ще има договаряния за влизане в зоната за свободно придвижване и със сухопътните граници, показват от ведомството.

Засега няма коментар на новината от българските управляващи.

Съгласуваната на равнище „ Европейски съюз “ дата на присъединение за въздушния и морския превоз е 31 март 2024 година, а за сухопътните граници вероятността е 2025 година, твърди румънският вестник “Адевърул ”, като се базира на държавни източници.

Постигнатото съглашение би трябвало да бъде доказано до два дни с гласоподаване в Комитета на непрекъснатите представители на Евросъюза, отбелязва изданието.

Материализирането на политическото съглашение в решение изисква единодушието на всички страни членки - процедурна стъпка, която ще продължи и на 28 декември, написа още „ Адевърул “.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР