На 23 август заедно на ТротоАрта ще рисуват два отбора

...
На 23 август заедно на ТротоАрта ще рисуват два отбора
Коментари Харесай

Творци рисуват на тротоара в Капана

На 23 август дружно на ТротоАрта ще рисуват два тима от по пет участници навън пред изложба „ Едно “ в Капана. Проектът ще продължи повече от 5 часа, а задачата му е запалянковците да основат произведения на тематика „ Бъдещият Пловдив “. Под управлението на пловдивските художници Стиляна Георгиева и Тодор Панайотов ще се вихрят най-различни младежи, измежду които студенти по архитектура и художници от Художествената академия.

Младите създатели, които са на възраст от 18 до 24 години, ще се редуват в часовете от 17 до 22, с цел да нарисуват взаимната си творба. Всеки ще разполага с по 20 минути, като по-късно ще бъде сменен от различен съотборник от „ дружината “. За да изградят общата визия на платно с размери 100/100, те ще имат опция авансово да обсъдят цялостната си концепция за творбата. Готовите платна ще могат да бъдат видени до края на октомври в изложба „ Едно “.

Освен че могат да следят събитието от самото начало, жителите и гостите на Пловдив ще могат да облекат късче изкуство с неповторимите, ръчно нарисувани особено за събитието тениски.

Проектът #ЗАЕДНОнаТротоАрта подчертава върху работата в екип и другарството и е част от формалната стратегия на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР