На 23 август Съветът за електронни медии ще определи с

...
На 23 август Съветът за електронни медии ще определи с
Коментари Харесай

Избират генерален директор на БНТ


На 23 август Съветът за електронни медии ще дефинира с решение претендента, определен за общоприет шеф на Българска национална телевизия. Резултатът от избора би трябвало да бъде разгласен в 11:00 часа.

Документи за състезанието подадоха деветима души, от тях Съвет за електронни медии позволи до втората фаза шестима, чиито чувания бяха извършени в два следващи дни – това са Сашо Йовков, Валерий Тодоров, Тома Иванов, Иван Гарелов, Константин Каменаров и Емил Кошлуков. За определен ще се смята претендентът, получил най-малко три от гласовете на петимата членове на съвета.

Според реда на подаване на документите първи се показа спортният публицист Сашо Йовков. Като собствен главен приоритет, Йовков дефинира превръщането на Българска национална телевизия в мултиканална и мултимедийна телевизия.

Изложението на своята идея Сашо Йовков стартира с това, че кандидатурата му е добре премислена и не е плод на непринудено решение. Решението му да се кандидатира за общоприет шеф на Българска национална телевизия е от пет години, като главната причина за това е доверието му у феновете. Той даде обещание да даде преданост на Българска национална телевизия и феновете ѝ, тъй като през всичките тези години, в които е работил в Българска национална телевизия - от 1990 година - той е бил предан към Българска национална телевизия. Обеща още професионализъм, отговорност и да резервира доверието в Българска национална телевизия.

Бившият шеф на националното радио Валерий Тодоров е озаглавил своята идея " Телевизия на новия фен ". Обръщайки се точно към новите фенове той счита, че бъдещето на малкия екран е в многообразието на наличието. Защото Българска национална телевизия има конкуренция освен в лицето на комерсиалните медии, към този момент се приказва за конкуренция сред технологиите и наличието. Според Тодоров Българска национална телевизия би трябвало да резервира своя личен образ, а да не се приспособява към частния модел. По отношение на измененията, които той предлага, би трябвало да има метаморфоза, като не трябва да има повтаряне на действия в Българска национална телевизия.

Концепцията на Тома Иванов е озаглавена " Българска национална телевизия - Алтернатива на комерсиалните малките екрани ". Тома Иванов, който е някогашен финансов шеф на малкия екран и за малко общоприет залага на три съществени правилото в своята идея - последователност, екипност, диалогичност. Според него би трябвало да бъдат привлечени към зрителската публика хората, които сега са преситени и не гледат изобщо телевизия. Той показа своята богата автобиография, която е обвързвана главно с работата му на разнообразни управнически постове на разнообразни равнища в Българска национална телевизия. Като финансист Тома Иванов акцентира, че през годините, в които е работил в Българска национална телевизия, тя в никакъв случай не е приключвала с бюджетен недостиг.

Иван Гарелов показа своята биография в доказателство на свои качества за какво се кандидатира за общоприет шеф. Бившият водещ на " Панорама " показа, че има по-глобални визии за развиването на малкия екран, а съществена му цел е Българска национална телевизия да стане мощна социална медия и по тази причина е оглавил концепцията си " Българска национална телевизия - Рестарт ". Според Гарелов публичната телевизия би трябвало да влезе в директна конкуренция с двете търговски малките екрани и по тази причина предлага пренасяне на новинарската осведомителна емисия " По света и у нас " в 19:00 часа.

Константин Каменаров сподели, че неговата идея е основана на действителни и постижими хрумвания при консервативно финансиране. Подчерта, че бюджетът, с който разполага сега публичната телевизия, е извънредно непълен и даде образец, че преди 15 години той е бил в два пъти по-голям размер. Според Каменаров новините и публицистиката са гръбнакът на публичната телевизия, който се е потвърдил във времето и " По света и у нас " се е трансформирал в неоспорим водач в телевизионния пазар. Но с цел да не останат те " уединен остров ", както се изрази той, в Българска национална телевизия извънредно значима е програмата, с цел да може Българска национална телевизия да се трансформира в една същинска опция на комерсиалните малките екрани.
В концепцията си Емил Кошлуков се разгласи за по-голяма мултиплатформеност на малкия екран, включително потреблението на разнообразни обществени мрежи и платформи, както и за битка с комерсиализацията, която дава отговор на моментните ползи на феновете. Той съобщи, че Националната телевизия е длъжна да дава отговор на условията на цялото общество. По отношение на провокациите, които стоят пред Българска национална телевизия сега, Кошлуков уточни комерсиализацията на голям брой стратегии, обществените мрежи, които сами сортират наличието си, както и това, че всеки един човек може да генерира наличие. Той акцентира, че Българска национална телевизия би трябвало да дава отговор на условията и упованията на цялото общество, а не на моментните търсения на аудиторията. Затова съгласно него Българска национална телевизия би трябвало да се обновява непрестанно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР