На 23 август 2022 г., Областен информационен център (ОИЦ) –

...
На 23 август 2022 г., Областен информационен център (ОИЦ) –
Коментари Харесай

ОИЦ-Пазарджик стартира информационни събития в областта

На 23 август 2022 година, Областен информативен център (ОИЦ) – Пазарджик, започва серия от осведомителни срещи по общините в Пазарджишка област. Срещите с евентуални ползватели на европейско финансиране и заинтригувани жители ще са на тематика “Подобряване на индустриалните процеси в предприятията и енергийна успеваемост в жилищни и обществени здания “.

Целта на събитията е да се показват на аудиторията опциите за енергийна успеваемост от Европейските структурни и капиталови фондове и Националния проект за възобновяване и резистентност. В първата част от срещите ще бъде предоставена информация по отношение на опциите за енергийна успеваемост от Европейски структурни и инвестиционни фондове, които ще включват Програма „ Развитие на районите “ и Програма „ Околна среда “. Във втората част ще бъдат показани настоящи процедури от Национален проект за възобновяване и резистентност по размер „ Технологична рационализация “,  „ Модернизация на просветителна среда ”, и „ Подкрепа за стабилно енергийно възобновяване на обществен сграден фонд за административно обслужване, просвета и спорт “.

По Програма „ Развитие на районите “ 2021-2027 главната рамка заложена в програмата са опциите за енергийна успеваемост и стабилно възобновяване на жилищни и публични здания. По Програма „ Околна среда “ 2021-2027 ще бъдат показани главните параметри по размер „ Подобряване на качеството на въздуха “, която ще разрешава подмяна на печки / котли на твърдо гориво с различни източници на отопление в това число слънчеви системи за битова гореща вода.

По мярка „ Технологична рационализация “ задачата е да се увеличи успеваемостта на индустриалните процеси, да се реализира по-висока продуктивност, да се понижат индустриалните разноски и да се усъвършенства индустриалната верига посредством даване на безплатни средства на МСП. По време на срещите присъстващите ще бъдат осведомени и с процедура „ Модернизация на просветителна среда ”, чиято съществена цел е основаване на условия за еднакъв достъп до обучение посредством създаване на удобна, включваща, новаторска, енергийно ефикасна, подкрепяща и мотивираща просветителна среда, която спомага за повишение мотивацията за учене, самоподготовка и възстановяване на просветителните резултати на децата и учениците. По  процедура „ Подкрепа за стабилно енергийно възобновяване на обществен сграден фонд за административно обслужване, просвета и спорт “ главен акцент е да се реализира стабилно енергийно възобновяване на държавни и общински здания, за административно обслужване, здания за публично обслужване в региона на културата и изкуството и здания за спорт.

Лектори в осведомителните среща ще бъдат Радослав Пешалов /управител на ОИЦ – Пазарджик/ и Радина Пенкова /експерт „ Комуникация, информация и логистика “/.

Заявка за присъединяване може да бъде направена по е-поща на или на телефон 034/ 44 62 09. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР