На 23.02.2023 г. митническите служители от Сектор Оперативен контрол -

...
На 23.02.2023 г. митническите служители от Сектор Оперативен контрол -
Коментари Харесай

Откриха 700 л нелегален алкохол при нерегистриран казан

На 23.02.2023 година митническите чиновници от Сектор „ Оперативен надзор - Свищов “ в Търговско дружество Митница Русе правят инспекция на частен дом, намиращ се в Луковит.

В хода на инспекцията е открито, че в прилежащо помещение към парцела е разполагаем „ котел “ за преваряване на етилов алкохол, който не е регистриран като профилиран дребен обект за дестилиране, оповестяват от Агенция " Митници ".

В прилежащо помещение митническите чиновници откриват 700 литра течност с тип и аромат на етилов алкохол в разнообразни туби с друга съдържимост без документи за обезщетен данък според Закона за акцизите и данъчните хранилища. Алкохолният артикул е конфискуван, като по случая е формирано досъдебно произвеждане.



В рамките на месец (18.01-15.02.2023 г) при разнообразни инспекции митническите инспектори от отделите „ Оперативен надзор “ в Търговско дружество Митница Русе са открили поредност от нарушавания на Закона за акцизите и данъчните хранилища, при които са конфискувани още 1455 литра алкохол без обезщетен данък. Вследствие на осъществените митнически инспекции е арестувано и едно оборудване за преваряване на етилов алкохол.

По случаите са формирани две досъдебни производства и са формирани седем акта за определяне на административни нарушавания. 

Общото количество на арестувания от Търговско дружество Митница Русе от началото на годината наливен алкохол без документи за заплатен данък надминава 2300 литра.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР