На 22 юни 2019 година до град Варна ще отвори

...
На 22 юни 2019 година до град Варна ще отвори
Коментари Харесай

Откриват най- големият в света Исторически парк в събота край Варна

На 22 юни 2019 година до град Варна ще отвори порти най-големият исторически парк в света. В него ще може да се пренесем до 10 000 години обратно във времето.
Той се намира наоколо до с.Неофит Рилски, община Ветрино.

Паркът е умислен като огромен комплекс, ситуиран в приключения си тип на над 500 декара повърхност на 33 км от град Варна. Ще предлага на българските и задгранични гости интерактивно пътешестване до 10 000 години обратно във времето през петте столетия на човешката цивилизация. На място ще бъде пресъздадено развиването ѝ, случило се по нашите земи от епохата на халколита и неолита, през славната история на траките и Рим, до разцвета на Първото и Второто българско царство.

Всеки клиент ще може да се допре до най-старата цивилизация в света, ще може да посети тракийски замък, ще изживее орфически мистики в три храма-гробници, ще посети ранносредновековно населено място и български аул. Всичко това заобградено от 10 декара езера, две заведения и детска площадка. Събитието ще продължи до среднощ с прелестна българска стратегия и хиляди български сърца туптящи като едно.

Геновева Михайлова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР