На 22 януари 2024 г. в 07:54:57 (местно време на

...
На 22 януари 2024 г. в 07:54:57 (местно време на
Коментари Харесай

В 7:54 часа ново земетресение до България

На 22 януари 2024 година в 07:54:57 (местно време на Румъния) земетресение с магнитуд 2,6 по Рихтер е станало в Трансилвания на дълбочина от 6,2 км, оповестява Newsweek.ro, съобщи Фокус.

 Трусът е наоколо до следните градове: на 43 км северозападно от Търгу Жиу, на 43 км южно от Хунедоара, на 58 км южно от Дева, на 83 км източно от Решита, на 84 км северно от Турну Северин, на 92 км югозападно от Алба Юлия. Това е 23-то земетресение единствено за януари 2024 г. Миналата година най-силното тектонично придвижване от 5,7 се случи на 14 февруари в окръг Горж на дълбочина 6,3 километра. 

В подтекста на тези събития Главният инспекторат за изключителни обстановки предлага препоръки за уместно държание при положение на земетресение. Има внезапно начало и кратковременно деяние (20-90 секунди), като популацията би трябвало да резервира успокоение и да не изпада в суматоха. По време на земетресение стълбите са доста чувствителни към разнообразни придвижвания на пода и придвижването по тях под въздействието на сеизмични вибрации е рисково и не се предлага.

Добре е обществеността да стои на закрито, надалеч от чупещи се прозорци, да потърси заслон под греда или солидна рамка на врата, или под крепко бюро или маса, която обезпечава отбрана от падащи преносими предмети и други рискове в дома. При неналичието на тези варианти хората могат да се защитят, като седнат на пода до солидна стена със съпротивителна греда, на колене и лакти, с лице надолу и със събрани длани, с цел да защитят главата, врата или под каса на врата. 

При мощно земетресение хората се поучават да не бягат на улицата, а да се движат умерено на открити места и да се опитат да успокоят фамилията си и хората в суматоха, изключително децата, съобщи " Фокус ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР