На 22 януари 2008 г. австралийският актьор Хийт Леджър е

...
На 22 януари 2008 г. австралийският актьор Хийт Леджър е
Коментари Харесай

Хийт Леджър даде целият си живот, за да бъде легенда и успя

На 22 януари 2008 година австралийският артист Хийт Леджър е открит мъртъв. Патолозите оповестяват, че до съдбовният край се е стигнало след взимането на свръхдоза. Новината съумява да обиколи света единствено за няколко часа, а мнозина не могат да повярват, че това въобще се е случило. На върха на кариерата си, след изиграването на една от най-емблематичните функции – в лицето на Жокера – Хийт е подготвен да бере плодовете на триумфа си.

Единственият проблем е, че артистът по този начин и не съумява да изиграе своята последваща огромна роля. Като доста други негови сътрудници, един път щом холивудската въртележка на триумфа се завърти, персоналният живот стартира да остава на назад във времето. Актьорите постоянно страдат от обсебването на функциите, които получават, а в това отношение Хийт може да се окаже един от не толкоз огромните късметлии. Изживявайки всеки сюжет, австралиецът стартира да претърпява прекалено много и прекомерно постоянно всеки вероятен трус. Покрай опиатите се отключва и още един здравословен проблем – безсънието.

Някои описват, че Хийт можел да спи единствено по 1-2 часа на вечер. Резултатите от това са повече от пословични, артистът попада в една безумна серпантина. Първо се разделя със своята половинка Мишел Уилямс, за която мнозина настояват, че единствената опора и второ – самият той стопира да прави опити за възобновяване си. Историята на този известен артист стартира през 1979 година в Перт, Австралия. На 10-годишна възраст получава водещата роля в пиесата „ Питър Пан “ в локален спектакъл. Това е изцяло задоволително за стартирането на една могъща кариера!

 gettyimages-79162515-594x594

Докато е още в учебно заведение, артистът продължава да получава разнообразни функции във филми и телевизионни излъчвания. На 19-годишна възраст към този момент знае с какво ще изкарва прехраната си и отпътува за Лос Анджелис. Първият му филм „ 10 Things i Hate About You “, Хийт получава аплодисментите на публиката и бързо получава нужното самопризнание. Всяка последваща роля, която играе, стартира да цялостни банковата сметка, да събира големи количества поклонници. Мнозина помнят изявите му с Мел Гибсън в „ The Patriot “. През 2005 година съумява да показва професионализъм с кино лентата Brokeback Mountain. Именно в тази роля ще видим, че нито един критик няма какво да каже, отрицателната рецензия е просто невъзможна.

Сравняват го с Марлон Брандо и Шон Пен, считат, че нито една роля не може да се опре и значително са прави. Леджър е номиниран за най-хубав артист на 26-годишна възраст и с това слага доста съществени върхове. Дори и да не печели, Холивуд към този момент знае кой тъкмо е той и какво може да реализира. Голямата победа не идва под формата на популярност, а под формата на връзка с Мишел. Двамата се местят в Бруклин и през 2005 година се ражда първата им рожба. Блестящата визия, безупречната актьорска игра и още доста други суперлативи, са единствено част от картината на Хийт.

 gettyimages-105537037-594x594

Това е онази част, която можем да забележим, по-големият проблем е, че в тъмните петна, той рисува нещо напълно друго. След сполучливият филм, артистът е поканен за роля в „ I`m Not There “ – филм за историята на Боб Дилан. И тогава идва идващото огромно предизвикателство, може би оня камък, който прекатурва колата, този път вечно. Леджър се мести в Манхатън през 2007 година самичък. Там остава в светлината на прожекторите и постоянно е фотографиран от някой по-интересен папарак. Често го виждат в компанията на красиви хора и модели, самият той е показан като един от свободните и предпочитание ергени.

Няколко месеца, преди да пристигна съдбовният край, можем да видим едно изявление, в което Хийт признава, че е претрупан и много уплашен. По време на изявлението, артистът се намира в Лондон и довършва присъединяване си в „ The Dark Knight “. Тогава ще признае, че ролята на „ умопобъркан, всеобщ палач, шизофреник и смешник с нулева емпатия “ може да изтощи безусловно всеки. За по-сериозното опознаване на този воин, артистът стартира интензивна стратегия за конфигурация на съзнанието. Около месец стои единствено в хотелската си стая с дневник в ръка, опитва с най-различни гласове и се пробва да трансформира себе си в едно изключително зло. По това време и безсънието се ускорява, взимайки и последните сили. В същото изявление ще признае, че през последната седмица е спал към два часа.

 gettyimages-105324085-594x594

Дори и когато тялото няма повече сила, мозъкът продължавал да препуска и да го държи безсънен. Най-накрая бил заставен да прибегне до хапчетата. Не всякога се радвал на триумф и сън, когато дозата серпантина да работи, той просто я усилва и по този начин, до момента в който просто не заспи. В течение на времето, тялото стартира да привиква и артистът пие приспивателни в промишлени количества. Неговият другар Гери Гленъл живеел през последните седмици с него и едвам тогава схванал какви демони преследват артиста. Той постоянно признавал, че го е чувал да се разхожда из жилището и го карал да си ляга, изключително откакто идващият работен ден се оказва по-тежък. Проектът завършва и до момента в който всички берат плодовете на труда си, Хийт към този момент е безвъзвратен.

На снимачната площадка на кино лентата „ The Imaginairum of Doctor Parnassus “, Леджър към този момент е достигнал своя предел. Тялото му страда от пневмония, сънят е пропуснат и отдалечен мит, а що се отнася до прочувственото положение – там борбата е изгубена. Актьорът страда за приятелката си, страда за детето си, липсва му фамилията, усеща се зарязан и трансфорат в инструмент на Холивуд. Най-ценните му хора се отдалечават още повече и предстоящо, те също стартират да виждат какво се случва с него и постоянно го предизвестяват, че има сериозна потребност от отмора. Вечерта, преди да завърши своя живот, Хийт се обажда на сестра си Кейти.

Баща му си спомня, че е чул по какъв начин тя го поучава да не пие предписаните медикаменти със сънотворни, артистът декларира, че доста добре знае какво прави и не се тормози въобще. На 22 януари 2008 година Хийт Леджър е открит мъртъв в жилището си в Ню Йорк. Според камериерката, най-вероятно е предпочел да спи до късно и не е посетила стаята за разчистване. Впрочем признава, че го е чула към 12 часа и 30 минути да хърка в леглото, само че когато пристигнал екипът да го търси за фотоси, разкрили единствено безжизненото му тяло. Опитите да се окаже първа помощ се оказват изцяло ненужни, съгласно аутопсията, артистът е умрял доста по-рано. В организмът са открити следи от сънотворни, болкоуспокояващи и антидепресанти. Комбинацията от оксикодин, хидрокодин, диазепам, темазепам, алпразолам и доксиламин, се оказват прекалено много за унищожения организъм.

 gettyimages-84220192-594x594

В такава композиция, те стопират сърцето и белодробните функционалности. Мнозина подозират, че една негова колежка – Мери Кейт Олсън е дала някои от медикаментите. Като изключително близки, двамата се оказват във вихъра на удоволствията и тъкмо затова можем да видим по-големите провокации, които предстоят. Дамата отхвърля да спомага на организацията по медикаментите и опиатите. Точно това ускорява още повече съмненията, че някой е дал неразрешени субстанции на Леджър.

До през днешния ден никой не знае по какъв начин артистът се е сдобил с толкоз богато количество медикаменти. Бащата най-сетне ще признае, че виновността е напълно на неговия наследник, който по този начин и не съумял да откри път назад. Бившата партньорка е също потресена от новината, изключително откакто щерка им стартира да прохожда и да прегръща всичко, до което се допре. Холивуд осъзнава какво е предизвикал или най-малко това е формалната версия. Когато идва време за идната част на Батман, музикалният продуцент Ханс Цимер декларира, че не е сигурен дали желае да продължи да взе участие. За него загубата на Хийт е изключително трагична. По-късно ще признае, че посвещава музиката от последния филм на един от най-хубавите артисти в Холивуд, както и един от най-големите злодеи в киното, господин Финикс няма какво да добави по този въпрос.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР