Нa 22 октомври 2017г. в големите православни храмове на 10

...
Нa 22 октомври 2017г. в големите православни храмове на 10
Коментари Харесай

ДНК кръщава 1000 български бебета едновременно

Нa 22 октомври 2017г. в огромните православни храмове на 10 български града, измежду които София, Пловдив, Варна и Бургас, ще се организира най-мащабното Свето кръщение на новородени деца в актуалната история на България – Националното кръщене. Началният час на събитието в София е 10:00 часа. В останалите градове то стартира в 11:00 часа. Инициативата е под патронажа на Патриарх Неофит и Българската православна черква, които освобождават участниците в кръщенето от наложителната такса за ритуала и подаряват безплатно кръщелните свидетелства.

Родителите-участници могат да избират за кръстници с изключение на свои близки, и известните лица на събитието, измежду които Владо Николов, Хилда Казасян, Славена Вътова, Александър Сано, Мария Гроздева и доста други публично значими персони. Националното кръщене бележи финала на акцията за поощряване на раждаемостта, в границите на която за всяка споделена бременност ДНК обезпечава най-малко 1 лев на фондация „ Искам бебе " в помощ на двойките с репродуктивни проблеми.

За по-малко от девет месеца, „ Направи го за България” реализира забележителни резултати. В акцията се включиха повече от 1200 фамилии с новородените си деца. Много от тях са на българи в чужбина, трети и четвърти деца в фамилията, близнаци и даже тризнаци. Проведеното допитване измежду майките разкри потребността от належащи промени в средата и трудовото законодателство, и в най-скоро време предложенията на ДНК ще бъдат предадени на законодателната и изпълнителна власт.

„ Създадохме „ Направи го за България”, с цел да не сме последните, които ще загасят осветлението “, разяснява акцията за радио Военновъздушни сили Андрей Арнаудов, ръководител и създател на ДНК. Британската медия отрази самодейността в документалната си стратегия за демографската рецесия в България, което даде интернационален отзив на идеята.

„ Вярваме, че с цел да има активността ни позитивен и дългогодишен резултат, тя би трябвало да бъде устойчива във времето. Затова към този момент готвим и второто издание на акцията: „ Направи го за България - 2 “ - за деца, заченати 2017-а година.”, разкри още той.

Традиционното сребърно кръстче – знак на вярата, подаряват госпожа Н. Беширова и SSG Jewlery. Към идеята за повече деца в България, се причислиха „ Пуфис “ и „ Тео Бебе “, които са подготвили специфична изненада за всяко бебе, участник в кампанията”.

Медийни сътрудници на акцията „ Направи го за България “ са „ БТВ Медиа Груп “, „ БТВ Радио Груп “, вестник „ 24 Часа “ и списание „ 9 месеца “.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР