На 22 ноември от 18:30 ч. в MISSIA23 (ул. Мизия

...
На 22 ноември от 18:30 ч. в MISSIA23 (ул. Мизия
Коментари Харесай

Популярни мъже смело застават с лицата и гласовете си зад фотоизложба за мъжкото ментално здраве

На 22 ноември от 18:30 ч. в MISSIA23 (ул. Мизия 23) фондация Emprove ще показа второто издание на фотоизложбата “Чуй гласа ми ”. Експозицията съумява да влияе освен с впечатляващите портрети, снимани от Павел Червенков, само че и с гласовете на мъжете, чиито лица е уловил фотографът. Сред именитите 10 персони, които се осмелиха да поддържат акцията тази година, е водещият на публицистичното предаване „ 120 минути “ Светослав Иванов.

Тези хора чупят стигмата, че мъжете не могат и не би трябвало да приказват за менталното си положение, а с това ангажират и обществото да обърне внимание на този спокоен проблем. Гостите на събитието ще могат да застанат „ очи в очи “ с портрета, а посредством QR код да чуят „ на ухо “ прочувствената накърнимост на съответната персона. Организаторите предлагат гостите да си носят слушалки.

С този план, фондация Emprove цели да възстановява търсенето на поддръжка и грижата за душата измежду мъжете, като ги подтикне да покачат гласа си по тематиката.

”Заедно с фондация Emprove и тяхната галерия „ Чуй гласа ми “ с потрети на 10 мъже, обръщаме внимание и на прочувствения ни живот. Посетете изложбата, вижте портретите и чуйте гласа ни. Има значение. От 22 ноември до Коледа слушайте нашите истории, в които може да разпознаете и себе си. “ – споделя журналистът на bTV Светослав Иванов.

След миналогодишното издание на изложбата, фондация Emprove следи извънредно любопитни трендове вследствие на акцията “Чуй гласа ми ”. В продължение на месеци десетки мъже се свързват за препоръки с организацията, която по принцип концентрира главната си активност в поддръжка към дами. Работодатели стартират да ангажират Emprove за лекции и уъркшопи с мъжете в екипите си. Една от тези компании даже основава първата в България мъжка група за диалози, в която съществена цел е просто да се споделя и приказва. И тази година фондацията си партнира с психолога Матей Иванов, с цел да дава съответна информация посредством публикации и упътвания, свързани с мъжкото психологично здраве.

„ Чуй гласа ми “ употребява откритото международно въздействие на акцията Movember за здравето на мъжете, съчетано със силата на българските ролеви модели в обществото, които адресират тематиката освен с лицата,  само че и с гласовете си. Неслучайно Emprove избира за снимането Павел Червенков, който е занаятчия на портретната снимка. Той съумява да улови по извънреден метод страстите в лицата на моделите си и не оставя наблюдаващия безучастен.

На въпроса " Защо фондация, която овластява дамите, посвещава цялостен месец и арт-проект на мъжете? ”, основателката на Emprove, Олга Минева, дава отговор: “Защото рано или късно потискането и прикриването на страстите избива в стрес, в болест, в принуждение. Защото наша задача е да насърчим грижата за психологичното здраве у всеки човек. Защото построяването на здравословни връзки стъпва върху шерването. Защото е значимо да трупаш самоосъзнатост за това какво буди разнообразни страсти у теб, от какво имаш потребност. Защото не е срамно от време на време да се покажеш слаб. Защото да лекуваш душата си е също толкоз значимо, едвам лекуваш тялото си. ”

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР