На 22-ия ден от началото на войната в Украйна от

...
На 22-ия ден от началото на войната в Украйна от
Коментари Харесай

Структури на КНСБ помагат на украинските бежанци у нас

На 22-ия ден от началото на войната в Украйна от КНСБ излязоха с позиция, че осъждат изрично военното навлизане на Русия в Украйна и приканват всички интернационалните, европейски и национални институции да работят в посока на намиране на дипломатическо решение и реализиране на мир.

Тази война е невиждана офанзива против суверенитета на украинската страна, гражданските свободи и правата на украинските жители, се споделя в документа.

От КНСБ се ангажират с провеждането на филантропична акция " КНСБ за Украйна ". Подобни акции организират и отрасловите структури на конфедерацията. Събират се парични средства за нуждаещите се, посредничи се за намиране на жилища, спомага се за намиране тук-там в детски градини и учебни заведения за деца на бежанците. Същевременно КНСБ ще осъществя помощ за украинските бежанци в България, в това число посредством акции, акции и действия по плана на Европейската конфедерация на профсъюзите UnionMigrantNet.

С декларацията от синдиката приканва т за солидарни и координирани дейности в България, в това число обезпечаване на безпрепятственото настаняване на украински жители , които имат потребност от бързо намиране на заслон. От синдиката твърдят, че ще наблюдават за гарантиране отвореният достъп до пазара на труда за жители на Украйна, бягащи от войната.

КНСБ приветства предлагането на Европейска комисия за нов инструмент за дейности за доближаване на бежанците в Европа - Cohesion " s Action for Refugees in Europe (CARE), което ще подсигурява спомагателна еластичност в политиките и подчертава върху спешността за справяне с миграционните провокации вследствие на военното навлизане на Русия в Украйна.

С оглед на обстановката в България и идващите на наша територия бежанци, огромна част от които с български генезис, КНСБ упорства българското държавно управление да предприеме бързи дейности за рационализиране на организацията по приеманет о, обработването на нужните документи и настаняването им, като се регистрират самостоятелните обстановки и положение на идващите, както и обстоятелството, че преобладаващата част от тях са дами и деца, което допуска характерни грижи и внимание.

Синдикатът упорства за непоколебим надзор на всички дейности на институционалните представители за недопускане на дискриминация или неравностойно отнасяне и ще следи за съблюдаване на българското законодателство, касаещо правата на престояване, на обществена поддръжка, здравни грижи и трудова активност на бежанците.
 Близо 35 000 украински бежанци са у нас, 1/3 са деца
Близо 35 000 украински бежанци са у нас, 1/3 са деца

80% от пристигналите украинци желаят незабавно да стартират работа

Пет териториални структури на конфедерацията в зоните, където идват най-компактни маси от бягащи от войната, към този момент са ангажирани с даване на съответни съвещания и съдействие с контролните органи при приемане на сигнали за позволена дискриминация или ограничение на права на бежанци.

КНСБ упорства за дълготрайна тактика на държавното управление във връзка с хилядите бежанци от българската диаспора , които желаят да се открият непрекъснато в страната ни, като се създаде и съответна стратегия за жилищно застраховане, включване в пазара на труда и цялостното им консолидиране в обществото.

Освен с народа на Украйна от синдиката показват и взаимност с хората на Русия, които са подложени на репресивни ограничения от страна на съветската страна поради тяхната храброст да надигнат глас за мир и завършек на спора . В същото време от КНСБ поддържат всички вероятни ограничения на европейско равнище за прилепяне на Руската страна да приключи военната експанзия в Украйна. Но настояваме да се прави разлика сред ръководещия режим в Руската федерация и околните до властта олигарси от една страна и от друга - служащите и съветския народ , които ще бъдат най-силно наранени от глобите, се споделя в позицията.
 2 500 украински бежанци са настанени в хотели
2 500 украински бежанци са настанени в хотели

1100 украинци са настанени в държавни и общински структури

Припомняме, след нашествието на Русия в Украйна в доста страни бяха блокирани съветските артикули, а голям брой интернационалните фестивали, университети и аукциони също делегации, учени и творби на изкуството.

Според синдиката, икономическите наказания против Русия ще доведат до евентуално експлоадиране на обществени и стопански спорове в България и в Европейски Съюз поради нарушаването на веригите за доставки и високата взаимозависимост на Европейски Съюз от вноса на съветски природен газ и нефт. Наред с това, войната подтиква страните в Европа към преоценка на политиките за сигурност и внезапно увеличение на разноските в тази сфера, само че това не би трябвало да става за сметка на обществената страна и обществения мир.

В пожелателен звук от КНСБ показва т, че е извънредно значимо зависимостта на България от съветските енергийни доставки да бъде доста понижена . Необходимо е българското държавно управление да преразгледа енергийната политика и да изследва всички благоприятни условия за надеждни и различни източници.
 Агенцията за бежанците подписва експресни контракти за преводачи от украински
Агенцията за бежанците подписва експресни контракти за преводачи от украински

За работа с бежанците, бягащи от войната са подготвени 121 чиновници

Конфедерацията упорства за амбициозни политически и дипломатически ограничения за намиране на спокойно решение на този парещ спор. Тя пледира за предприемане на всички вероятни филантропични начинания за облекчение на ситуацията на украинските жители, както на тяхна територия, по този начин и на териториите на страните, приемащи бежанци от войната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР