На 22 години англичанинът Бен Джамин решава, че офисите на

...
На 22 години англичанинът Бен Джамин решава, че офисите на
Коментари Харесай

Пътешествието като начин на живот

На 22 години англичанинът Бен Джамин взема решение, че офисите на IT компанията, в която работи, са прекомерно тесни за неговата душа. Купува си еднопосочен билет за Южна Америка, напуща работа и отпътува.

След четири месеца пътешествие Бен осъзнава, че пътешествието е неговото същинско предопределение и няма мощ, която да го върне към " естествения " живот и работата от девет до пет. С два милиона песо, взети назаем от човек, който среща в Чили, Бен си купува остарял и пробит хипарски Volkswagen ван . Поправя го през идващите три месеца, след което поема на грандиозно премеждие.

 Снимка 353829

Още с излизането на вана на пътя се ражда и планът на Бен Hasta Alaska - видео серии в YouTube, които наблюдават пътешествията му из цяла Южна Америка и Мексико, с последна дестинация щата Аляска.



За към три години Бен изминава над 50 000 километра, стига до едни от най-забравените места на континента, приютява над 100 стопаджии във вана и два пъти среща любовта - в лицето на Шарън и Леа.

В Перу той се снабдява и с различен сателит - дребен кокершпаньол, нуждаещ се от дом, който Бен кръщава Аляска.

 Снимка 353828

В продължение на две години майката на Бен отхвърля да си приказва с него, само че най-после омеква и се причислява към групата му за месец.

YouTube клиповете описват от първо лице за всичките премеждия и завършения, през които дружината минава. Освен че моторът на вана им гърми осем пъти, Бен и спътниците му неколкократно са затъвали в непроходими терени, ставали са очевидци на ликвидиране, срещали са племена, които нямат регулярен достъп до цивилизацията, и постоянно са разчитали на подаяния от локални, с цел да се нахранят.

 Снимка 353826

В Мексико хипи бандата се среща с локален, който има потребност от животоспасяваща интервенция. Благодарение на аудиторията, насъбрана посредством YouTube, Бен съумява да събере задоволително пари и избавя живота на мексиканеца.



Бен съумява да финансира трите години пътешествия с към едвам 15 000 $, които е имал спестени. В момента той и групата му печелят от YouTube канала им Kombi Life, който има над 26 милиона гледания и над 320 000 клиента. По пътя си те са съумели да привлекат вниманието и на спонсори, които ги поддържат с пари и съоръжение.

В последна сметка Hasta Alaska неотдавна съумява да се добере и до Аляска, само че видео клиповете не престават с разкази и наръчници, които да стимулират и вдъхновят други хора да изберат сходен метод на битие.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР