На 22 април 2024 г. екипът на проф. д-р Васил

...
На 22 април 2024 г. екипът на проф. д-р Васил
Коментари Харесай

Топ хирурзи от България, САЩ и Испания ще преглеждат безплатно деца с гръбначни изкривявания в София

На 22 април 2024 година екипът на проф. доктор Васил Яблански - шеф на Клиника по ортопедия и травматология в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда и трима представители на Scoliosis Research Society (SRS) - водещото интернационално сдружение за проучвания на гръбначния дирек, ще преглеждат гратис деца до 18-годишна възраст с гръбначни деформации или подозрения за такива.

Прегледите ще се реализират след авансово записан час на 02/403 4000.

За да има опция да бъдат съветвани повече деца, ще се разкрият два кабинета. В прегледите ще вземат участие както лекари- ортопеди от екипа на проф. доктор Васил Яблански, по този начин и посетител - лекарите от SRS.

Прегледите не включват образни проучвания.

Д-р Дейвид Клемент - Съединени американски щати, доктор Стивън Марджетко - Съединени американски щати и доктор Пако Санчез - Испания са тримата спинални хирурзи, които ще гостуват в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда в края на месец април. Част от програмата им включва и две взаимни интервенции на сколиоза с екипа на проф. доктор Васил Яблански на деца със съществени гръбначни деформации, селектирани авансово и показани за хирургична намеса. Същевременно, гост-лекарите и екипът на болничното заведение ще вземат присъединяване в 5-тата научна конференция на Българска асоциация на спиналните хирурзи, която ще се организира в гр. Русе, 25-27 април 2024 година

Лекарите - представители на SRS идват в България по покана на проф. доктор В. Яблански, които от началото на тази година е асоцииран член на международното сдружение за проучване на гръбначния дирек.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР