На 21-ви юни, в понеделник, посрещаме астрономическото лято и заедно

...
На 21-ви юни, в понеделник, посрещаме астрономическото лято и заедно
Коментари Харесай

Предстои съществено затопляне

На 21-ви юни, в понеделник, посрещаме астрономическото лято и дружно с него, съгласно по-дългосрочните прогнози, следва и значително стопляне, като температурите в доста региони от страната ще бъдат над 30°. Ще има и дни с превалявания, с най-голяма възможност за по-значителни количества към 25 и 27 юни.

През нощта по-значителна облачност ще има в Родопската област, само че ще бъде съвсем без превалявания. Сутринта в Горнотракийската равнина видимостта ще бъде понижена от мъгли.

През деня ще доминира слънчево време, с оптимални температури сред 25° и 30°. По-значителна облачност и валежи се чакат след обяд основно в планините. В Югоизточна България ще духа слаб източен вятър.

Предимно слънчево ще бъде и по Черноморието. Ще духа слаб вятър с посока от изток-югоизток. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, а температурата на морската вода е от 21° до 23°.

И в планините ще доминира слънчево време, само че след обяд на обособени места ще превали и прегърми. По високите елементи ще духа сдържан северозападен вятър, а температурите едва ще се намалят.

Слабо захлаждане се чака и в западните елементи на Пиринеите, само че температурите на полуострова ще останат доста по-високи от нормалните за това време от годината. Затопляне следва на Балканите, в Унгария, както и в Украйна, където на следващия ден ще бъде слънчево.

У нас, в петък, след слънчевото начало на деня, още веднъж се чакат превалявания и гръмотевици, основно в западната половина от страната, а през нощта против събота - в Северна България. В събота гръмотевични стихии и превалявания, в някои региони интензивни, ще има още веднъж в съвсем цялата страна. Възможни са и градушки. В неделя ще превалява единствено на обособени места. Ще стартира стопляне, което ще продължи и през новата седмица.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР