На 21-ви февруари 2019 г. руска ракета “Союз 2 изведе

...
На 21-ви февруари 2019 г. руска ракета “Союз 2 изведе
Коментари Харесай

Работи ли изобщо построеният от Русия спътник за нуждите на Египет?

На 21-ви февруари 2019 година съветска ракета “Союз 2 ” изведе в орбита спътника EgyptSat-A, издигнат от съветската корпорация РКК “Енергия ” за потребностите на Египет. Изстрелването за малко не се провали, защото настъпи особеност в работата на третата степен. Въпреки това ускорителният блок “Фрегат ” съумя да докара спътника в точната орбита.

Но дали EgyptSat-A въобще работи? Журналистът Анатолий Зак, който се базира в Туитър на радиолюбител, показа, че към сегашния миг не е открито спътникът да излъчва радиосигнали. Освен това не са оповестени никакви фотоси от него по главната му работна стратегия. 

Все още чакаме Русия да удостовери публично тази информация. Но в случай че тя е вярна, това по никакъв начин не е добре. EgyptSat-A е третият опит на руснаците да създадат настоящ сателит на Египет. Първо през 2007 година е изведен в космоса EgyptSat-1 с плануван 5-годишен експлоатационен период. Този сателит се поврежда три години след изстрелването. След това през 2014 година е изведен EgyptSat-2, само че той аварира единствено след година работа, защото както главният, по този начин и аварийният му компютър се скапват. Дали има трета поредна неудача? Очакваме да разберем. 

На фотографията – ракетата-носител “Союз 2 ”, която през февруари изведе сателит “EgyptSat-A ”. Снимка: РКК “Енергия ”

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР