На 21 септември свещениците от руската църква - подворието в

...
На 21 септември свещениците от руската църква - подворието в
Коментари Харесай

Москва затвори Руската църква в София

" На 21 септември свещениците от съветската черква - подворието в София са били привикани в българската имиграционна работа, откъдето са получили заповед в границите на 24 часа да изоставен територията на тази балканска страна, като лица сякаш представляващи опасност за националната й сигурност.

Става дума за предстоятеля на Подворието на Руската православна черква в София архимандрит Васиан, секретаря на Подворието протойерей Евгений и чиновник на храма. "

Това се споделя в изказване на представителя на съветското Министерство на външните работи Мария Захарова, оповестено на страницата на посолството у нас.

Както Клуб Z писа през вчерашния ден, в изказване на ДАНС се споделяше, че с изключение на приндителна мярка " експулсиране ", двамата отци - на процедура те са всички, които служат в Руското подворие, получават и лишаване правото на престояване, и възбрана за влизане в страната за 5 година

Захарова определя изгонването на Васиан (който преди този момент бе изпъден от Република Северна Македония поради шпионаж в интерес на Русия, б.р.) като " фрапантен неприветлив акт на българските управляващи ". Както и че става въпрос за " хора, посветили живота си на служение на Бога в името на единството на съветския и българския народ " и прочие

" Възмутени и шокирани сме от случилото се. Това още един път демонстрира, че настоящето управление на България дефинитивно е поело по пътя на разрушение освен на политическите контакти сред страните, само че и на културните и филантропични връзки сред нашите нации. Сега задачата е да се скъсат връзките сред сестринските Руска и Българска православни църкви, братските връзки сред съветския и българския народ.

Древният съветски храм, който дълги години е бил място за обща молитва на руснаци и българи, занапред ще бъде затворен. "

Точно както и посолството през вчерашния ден, Министерство на външните работи повтаря, че " отговорността за стремглавата деградация на двустранните връзки сред Русия и България е напълно на българската страна ".

Не се споделя нищо по въпроса - за какво и македонските служби също са се " объркали ".
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР