На 21 май, в Дом на културата “Борис Христов”, Пловдив, ...

На 21 май, в Дом на културата “Борис Христов”, Пловдив,

One Dance Week представя знаковата белгийска компания kabinet k & hetpaleis

На 21 май, в Дом на културата “Борис Христов”, Пловдив, One Dance Week ще показа спектакъла обещай ми на една от водещите белгийски компании за актуален танц - kabinet k & hetpaleis. В спектакъла си kabinet k слага под въпрос самата визия за страха у няколко генерации. Седем танцьори, измежду които и деца, оставят своите страхове зад кулисите, с цел да покажат избухливата енергия на съществуването, която не признава задръжки, граници и инертно самоограничение. Спектакълът с музика онлайн е празник на смелостта и безразсъдството, танцов флирт с заплахите и паниките, които на вятъра желаеме да прикрием или да забравим. От сцената струи по детски автентичен, само че физически мощен ентусиазъм за навлизане в територията на незнайното.

Спектакълът е наличен за фенове на всички възрасти, а билети в продажба ще намерите на касите на EasyPay в цялата страна и онлайн от мрежата на.Да направиш нещо за първи път. Да се предизвикваш себе си. Да поемеш риска да загубиш. Да излезеш от утъпканите пътища и да вървиш по ръба. Да изпуснеш контрола. Да окажеш опозиция, когато не си склонен. Да се изплезиш на демона, който те преследва. Да хвърлиш камък по гибелта! Защото не значи ли таман това да си същински жив?

oбещай ми е следващата продукция на белгийската танцова компания kabinet k, основана след интензивна креативна работа с деца. Отправна точка на хореографите е динамичността на безразсъдството, така като през днешния ден мнозина са се сложили в кръгова защита против действителността, пробвайки се да играят на несъмнено и по всякакъв начин да избегнат несполуки. Танцувалният език в спектакъла е мощно повлиян от импровизационни сесии с деца през лятото на 2020-а година, изключително посредством проучване на люлеенето, подскачането и други.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/05/promise me Обещай ми Снимка ONE DANCE WEEK (3).png " border= " 0 " alt= " " width= " 700 " height= " 466 " />

“Обещай ми е примамливо брутална ода за твърдоглавото дете. Спектакълът е ода не единствено за нашия вътрешен въстаник в едно плашливо общество, което се кълне в контрола и сигурността. В спектакъла става дума и за упоритостта да отстояваш нещо. За прескачането на вашите граници. За плаването против течението. И за вярването, че в случай че съвсем се ударите в стената със затворени очи, постоянно ще има някой да ви отбрани. Това прави обещай ми красива противоотрова за днешните времена”, написа за спектакъла Dе Standart.
За kabinet k
Йоке Лаурейнс и Квинт Мансховен са хореографи, приключили надлежно философия и дизайн. Работата им в kabinet k е фокусирана в основаването на танцови продукции, в които вземат участие както професионални танцьори, по този начин и деца. Техният танцов език се основава на действителни дейности и дребни жестове от всекидневието, преплетени с детайли от игри. Тъй като изпълнителският състав включва деца, това прави продукциите им налични за дребни и огромни.

Всяка театрална творба на kabinet k безусловно изниква от стъпките на дребните танцьори, точно поради тяхната непринуденост и интуитивност. Това е основен аспект на танцовия език на двамата хореографи и изяснява за какво те обичат да работят с деца и по-възрастни хора, които не са повлияни или са по-малко повлияни от избрани модели на държание или характерна танцова техника. Хореографите желаят да се отнасят към танца по метод, присъщ за възрастните, само че и да оставят детето да бъде „ дете “. Затова в метода им няма дори нотка на застъпничество – интелигентността не е непозната на децата, а танцът е форма на изкуството, която по подсъзнателен път може да завоюва децата и юношите.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/05/promise me Обещай ми Снимка ONE DANCE WEEK (6).png " border= " 0 " alt= " " width= " 700 " height= " 466 " />

От 2002 година насам Йоке Лаурейнс и Квинт Мансховен основават серия спектакли под шапката на няколко огромни театрални компании, и градят известност си на „ младежката танцова сцена”: Dromen Hebben Veters (fabuleus), Shelter (Kopergietery), Martha, Marthe (Kopergietery) и Questo Ricordo (CC Hasselt). Със спектаклите Einzelganger, Unfold, I See You, Zwaluwzang, Raw и Bab(b)el двамата да надграждат своя репертоар за младежка публика. Спектаклите Unfold и Rauw са включени в програмата на Theatre Festival и нареждат kabinet К на интернационалната карта. От 2016-а компанията е ангажирана в структурно съдействие с младежкия спектакъл Нetpaleis в Антверпен. Horses е първата режисура, която се основава в следствие на това партньорство, а през 2018-а там е основана и продукцията Invisible.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/05/promise me Обещай ми Снимка ONE DANCE WEEK (5).png " border= " 0 " alt= " " width= " 700 " height= " 467 " />

kabinet k следва органически метод към танца, който придава значение не виртуозността, а на избрана достоверност на придвижването. Хореографското наличие постоянно има приоритет пред естетиката. Компанията си случи с танцов език, който в един миг е наблюдателен, минималистичен и образен, а по-късно минава в сурова, брутална и буйна енергия. Той се развива към централна концепция, каквато е устойчивостта в Rauw или сляпата религия в Horses – тази концепция се предава на младата аудитория посредством придвижванията, сценографията, изпълнителския състав, ритъма на представлението и тъй наречените

Други от непрекъснатите детайли в тази работа са музиката онлайн и/или новосъздадена музика, наличието на танцьори от разнообразни генерации на сцената, въздействието на образните изкуства. От kabinet k желаят да предложат опция, да покажат разнообразни подходи и да отвръщат тишината със театрални светове, изпълнени с благоприятни условия и оферти.

Източник: clubz.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg