На 21 декември Булгаргаз е сезирал ДАНС за изтекла информация

...
На 21 декември Булгаргаз е сезирал ДАНС за изтекла информация
Коментари Харесай

Булгаргаз сезирал ДАНС за изтекли данни от договора за азерския газ |

На 21 декември " Булгаргаз " е сезирал ДАНС за изтекла информация за клаузи от контракта с азерския снабдител, което е неприемливо и се случва за първи път, заяви изпълнителният шеф на компанията Николай Павлов пред бТВ.

Според него за последните 10 година никой не си е разрешавал да цитира клаузи от контракти и да се вадят документи. Това би могло да докара до отрицателни последствия за дружеството, тъй като са били извадени обстоятелства, които нямат нищо общо с истината.

" По две линии се изнася (информация). Едната е Българската газова асоциация и втората – по интернет всякакви блогъри разясняват клаузи от контракта. Договорът, който е подписан през 2013 година, планува точка на доставка гръцката връзка, т.е. интерконекторът България-Гърция. Към сегашния миг той още не е построен. Задължение на доставчика е доставя там, а нашето - да го получаваме точно на тази точка ", уточни Павлов.

И добави, че отсрещната страна няма никакъв ангажимент да доставя където и да е било.

" След като те обявиха подготвеност да доставят в края на годината, тяхната инфраструктура е построена, те са подготвени да доставят, обаче ние не сме подготвени да приемаме. Изпаднахме в обстановка, в която, като се изключи че не можем да одобряваме газа, подлежим на наказания ", изясни изпълнителният шеф на " Булгаргаз ".

По думите му по-късно са почнали диалози за пренасочване на количества към алтернативен газопровод. Към момента не се доставя цялото количество, а към 1/3. Така той отговори на въпроса дали се доставя 1 милиарда куб. метра годишно природен газ от Азербайджан, както е по контракта от 2013 година И посочи, че няма подписан анекс за отвод от останалите количества.

" Подписахме анекс, с който доставките се правят на прилежащия газопровод, който е на 300 км. от другия ", съобщи Павлов и добави, че всички клиенти на " Булгаргаз " са обезпечени 100%.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР