На 21 декември бебето и майка му са били изписани

...
На 21 декември бебето и майка му са били изписани
Коментари Харесай

Майката на бебето Георги от Варна: Лекарска грешка за малко не погуби сина ми

На 21 декември бебето и майка му са били изписани от болница след животоспасяваща интервенция. Едва на 45 дни дребният Георги е бил опериран по неотложност, откакто е открито притеснение на стомаха, което не му разрешава да се храни. На косъм от летален край, лекарите са съумели да спасят дребния Георги.

Историята стартира преди няколко седмици, когато са се появили проблеми с храненето на детето. След банкет на храна, детето я повръщало и това извънредно доста тормозило майката Теодора, която незабавно се обърнала към доктор. По думите ѝ един от детските гастроентеролози във Варна е сложил неверна диагноза и неверно лекуване на бебето, което едвам не е довело до съдбовен край.

Лекарят е сложил диагноза обострен рефлукс и е изписал медикаменти за детето. То е прегледано два пъти на ехограф. След близо 2 седмици, в които няма никакво усъвършенстване, Теодора още веднъж завежда дребния Георги при същия детски гастроентеролог, който декларира, че усъвършенстване няма, тъй като рефлуксът е по-обострен и назначава ново лекуване с прахчета.

Родителите на дребния Георги почнали да се усъмняват, че лекуването не е съответно, тъй като положението му е почнало да се утежнява.

След като минава още време, обезпокоената майка търси второ мнение при доктор Миглена Георгиева в УМБАЛ “Света Марина ”. Без непокътнат час, Теодора отива с детето на ръце пред лекарския кабинет и чака да бъде призната. Лекарката преглежда бебето и декларира, че използваните медикаменти не е трябвало да бъдат одобрявани от дребния Георги. Тя преценя, че детето би трябвало да бъде оперирано по неотложност.

“Д-р Георгиева се обади на завеждащия отделението по детска хирургия и му сподели да ни изчака, да ни прегледа и в случай че се наложи да ни одобри. Приеха ни и докторите ни споделиха, че без тази интервенция Георги няма да оцелее, тъй като има притеснение на коремчето, което не му разрешава да се храни, надлежно смъква от тежестта ”, описа майката на детето.

“Операцията мина сполучливо, само че беше на косъм да го изгубим поради този доктор, тъй като той го лекуваше за рефлукс. Лекарите от детска хирургия ни обясниха, че няма по какъв начин при обзор на ехограф да не се види, че детето би трябвало да се оперира ”, съобщи още Теодора Георгиева.

Вече бебето е в положително положение. Във вторник е било изписано от болничното заведение след интервенцията, а в неделя би трябвало да му бъдат махнати конците.

“Разбирам, че от време на време стават лекарски неточности, само че в случай че въпросният доктор не е бил сигурен за диагнозата, можеше да ни препрати към различен експерт, който да ни помогне, а не да излага детето ми на риск ”, безапелационна е Теодора и изрече своята признателност към лекарите от отделението по Детска хирургия, които по думите ѝ са дали всичко от себе си, с цел да спасят дребния Георги.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР