На 21.10.2017 г. 70 ученици от школи Православни християнски ценности

...
На 21.10.2017 г. 70 ученици от школи Православни християнски ценности
Коментари Харесай

Варненски деца изживяха незабравими мигове в природен резерват

На 21.10.2017 година 70 възпитаници от школи " Православни християнски полезности и обичаи ", ГО-Детски и юношески парламент, ЛК " Касталия " и школа по конструиране " Сръчни ръце " при ЦПЛР - Общински детски комплекс, гр. Варна се допряха до античното ни минало във Велики Преслав и изживяха незабравими мигове в манастира " Св. Пантелеймон ", в естествения резерват " Патлейна ".
Пътуването се реализира с финансовата поддръжка на община Варна и е част от събитията включени в съглашението сред община Варна и Варненска и Великопреславска митрополия за взаимни начинания.

В манастирската обител, децата бяха посрещнати от игумена, който благослови всяко едно от тях и го миропомаза за здраве и благополучие, и след това ги почерпи с билков чай и манастирски мед.

Децата имаха опция да посетят Кръглата златна черква, един от архитектурните шедьоври на Първата българска страна и измежду най-красивите постройки освен в България, само че и в Европа през Ранното средновековие.

Посещението в археологическия музей във Велики Преслав, даде опция на учениците освен да се срещнат с историческите обстоятелства, само че и да почувстват атмосферата на остарялата ни българска столица. Филмът, който показват в музея е възстановка на царския замък и на Кръглата златна черква и кара феновете да усетят силата и величието на Първото българско царство. Такива пътувания са извънредно скъпи, тъй като учебниците не могат да заменят директното допиране до историята ни и се запечатват в съзнанието на децата за цялостен живот.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР