На 20 юни ще бъде спряно водоподаването в няколко населени

...
На 20 юни ще бъде спряно водоподаването в няколко населени
Коментари Харесай

Заради ремонт на язовир „Ясна поляна“: Спират водата в няколко села в Бургаско

На 20 юни ще бъде спряно водоподаването в няколко обитаеми места на територията на Бургаска област поради строително-монтажни работи за краткотрайно подсилване на носещата структура на резервоара за питейна вода на язовир " Ясна поляна ".

От 7:00 до 19:00 часа без вода ще бъдат клиентите в Средец и дванайсет села. Възможни са и аномалии във вилните селища " Дюни ", " Свети Тома ", Аркутино, както и в Лозенец, Синеморец, курортните градовете Приморско, Китен, Царево и други, оповестиха от ВиК-Бургас.

Водоснабдяването ще се възстановява на 21 юни. Припомняме, че поради ремонта на язовирната структура по два дни в седмицата се стопира водоподаването в обитаеми места в общините Созопол, Приморско, Царево и Средец.

Ремонтно-укрепителните действия се постановат поради мощно амортизираната структура на оборудването, построено през 1973 година. По последни данни наличният размер в язовир " Ясна поляна " е 32,320 млн. кубични метра вода.

От Областна администрация показаха, че популацията ще бъде осведомено от оператора ВиК за идните прекъсвания на водоподаването по обитаеми места. Целта на ремонта е да се осъществят укрепителните действия, без да се нарушава качеството на водата. 

Ремонтът на структурата на резервоара за питейна вода на язовир " Ясна поляна " стартира при започване на юни и ще продължи два месеца.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР