На 20 октомври в Русе дискусионен форум ще направи равносметка

...
На 20 октомври в Русе дискусионен форум ще направи равносметка
Коментари Харесай

10 години членство на България и Румъния в Европейския съюз

На 20 октомври в Русе спорен конгрес ще направи равносметка на участието на България и Румъния в Европейския съюз, ще съпостави техните достижения и ще очертае пътя напред. Организатори са Информационните бюра на Европейския парламент в България и Румъния, а събитието ще бъде предавано онлайн на www.europarl.bg, както и на Фейсбук страницата на Информационното бюро на Европейския парламент.

Участници в трансграничния конгрес ще бъдат евродепутатите Андрей Новаков (ЕНП, България), Георги Пирински (С&Д, България), Мария Грапини (С&Д, Румъния) и Виктор Бощинару (С&Д, Румъния).

Експертите, които ще вземат присъединяване в дискусионните панели, са Мими Корнажева, шеф на Българо-румънския интеруниверситетски Европа център (БРИЕ) и учител в Русенския университет Ангел Кънчев, Смилена Костова, консултант в политическия кабинет на Министъра за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 и Кристиян Първулеску, член на Европейския стопански и обществен комитет. Модератор ще бъде Мартина Ганчева, публицист.

Дискусията ще се организира в два панела:

„ 10 години участие на България и Румъния в Европейския съюз – изгоди, уроци и вероятности за бъдещето “. Основните тематики, които ще бъдат наранени са:
•въздействието от участието в Европейски Съюз върху България и Румъния: изгоди и проблеми;
•промяната на публичните настроения;
•ролята на медиите при оформяне на публичното мнение.

Вторият спорен панел ще се концентрира върху подготовката за председателството на Съвета. Основните тематики, които ще бъдат наранени са:
•предизвикателствата, пред които ще бъде изправен ЕС;
•председателството и въздействието му върху събития;
•подготовката на държавната администрация;
•политическите цели.

Форумът ще се организира в Канев Център в Русе (Русенски университет Ангел Кънчев, ул. "Студентска " № 8) от 11.00 до 13.30 на 20 октомври 2017 година, петък.

По време на събитието ще бъде обезпечен превод на български и румънски език. Регистрацията за присъединяване се прави до 12.00 часа на 17 октомври с попълването на онлайн формуляр на адрес: http://bit.ly/EuroParlRuseForum. Пълната стратегия на събитието ще намерите на www.europarl.bg.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР