На 20 май от 10:30 до 12 ч в Социалната

...
На 20 май от 10:30 до 12 ч в Социалната
Коментари Харесай

Във Варна разкриват магията на калиграфия за деца и младежи

На 20 май от 10:30 до 12 ч в „ Социалната чайна “, ул. Преслав " 53, ще се организира курс по краснопис за изписване на глаголически знаци.

Изписването на глаголически знаци повдига нашето схващане към съвършените хармонични пропорции. Като сакрална писменост, Глаголицата лекува и изцелява тялото и душата, а разбирането и архитектониката на знаците ни разкриват устройството на Вселената.

Ще интерпретираме знаците от Обла глаголица, ще разсъждаваме върху произхода и развиването им.

Ще потърсим какво обръщение носи името ни от „ говорещата “ писменост Глаголицата за хармоничния път за развиване на всеки от нас.

Участниците ще имат опция да разкрият за себе си магията на Калиграфията и да се срещнат с съществени похвати, които да им оказват помощ за хармонизиране на персоналния почерк.

Интерпретирането на одобрени курсивни шрифтови стандарти развива възприятието за образен темп и разбиране на облика на буквата. Осъзнаването на графичната диря като надолнище, напън и хармонични пропорции е значително за развиването на младата персона във възрастта, в която се натъртва на писането „ на ръка “ и това неизбежно повлиява за образуването на личностни качества.

Преподавател е доктор Маргарита Дончева, приключила Национална художествена академия, защитила докторска дисертация „ Буквеният знак в детското усещане ", в която наблюдава историята на писмеността и връзката ù с развиването на личността, изследва дисциплината „ Краснописание “ във възрожденското учебно заведение, както и опити за графологичен разбор на почерците на някои от великите персони от това време – Васил Левски, Христо Ботев, Антим I и други

Родителите, които ще съпроводят децата си могат да ги изчакат в релаксиращото пространство на първия етаж и ще получат подготвителни листи и инструмент, с които да се упражняват и спомогнат за развиването на своя почерк. (при декларирано наличие и консумация от предложенията на Социалната чайна)

Социалната чайна е неповторимо място в сърцето на Варна, наложило се с сполучливите си обществени дела за обединяване и благоденствие. Вдъхновяващ образец са и другите форми на приобщаване на деца и младежи от Центровете за настаняване от фамилен вид (ЦНСТ), чието заслепение в позитивна посока на развиване е извънредно значимо за обществото като цяло.

Запишете се на [email protected]

Събитието ще се организира на втори етаж на Социалната чайна, вход 25 лева

Всички материали са обезпечени.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР